Ilmaista soppaa torstaisin

 

Anne Ahonen (oikealla) poikkesi pääemäntä Anita Salon johdolla keitetyllä sopalla. Ovella myös Kuhmalahden helluntaiseurakunnan johtaja Seppo Virtanen.

Lihakeitto maistui Pauli Rauhamäelle.

Kuhmalahden helluntaiseurakunta käynnisti ilmaisen sopan tarjoilun viime viikolla kesätauon jälkeen. Ruokaa on tarjolla torstaisin alkaen klo 12 niin kauan kuin kattilassa riittää kauhottavaa tai pisimmillään noin kahden tunnin ajan. Sopalle voi poiketa helluntaiseurakunnan tiloihin Pohjassa seuraavan kerran taas huomenna.

Emännät valmistavat vaihdellen erilaisia keittoja, kuten esimerkiksi liha- ja makkarakeittoja sekä herne- ja kalakeittoja. Lounas sisältää myös ruokaleivän, juoman ja jälkiruoan. Kokkaajat ostavat ruoanlaittoainekset kaupasta. Leipää saadaan myös lahjoituksena.

Helluntaisurakunta aloitti ruokatarjoilun keväällä. Mahdollisuus syödä lämmin lounas, tavata tuttuja ja vaihtaa samalla kuulumisia sai silloin innostuneen vastaanoton niin, että paikalla oli monesti 20-30 ruokailijaa.

–Iloinen puheensorina täytti ruokailutilan, seurakunnan johtaja Seppo Virtanen kuvaa hyvän vastaanoton saanutta toimintaa.

Helluntaiseurakunta haluaa soppatarjoilulla tuoda eloa hiljaisemmaksi käyneelle kylälle.

–Ihmisillä ei ollut täällä paikkaa, minne kokoontua. Meillä on tässä hyvät tilat, Virtanen viittaa hienoiksi uudistettuihin helluntaiseurakunnan saliin ja ruokailutilaan.

 

Aina paikalla

 

Viime torstaina keittiön pääemäntä Anita Salo apulaisineen oli valmistanut ruokailijoille lihakeittoa ja jälkiruoaksi rahkaa. Pauli Rauhamäki lusikoi lounasannostaan tyytyväisenä.

–Hyvää on, mies kehuu.

–Kävin täällä muutaman kerran keväällä. Nyt taas jatkan syömisiä kesätauon jälkeen.

Omaa soraa työksensä ajava Rauhamäki poikkesi ennen lounastaukoa hoitamassa pankkiasioita viimeisiä kertoja avoinna olevassa konttorissa. Jos helluntaiseurakunnassa ei olisi ollut ruokaa tarjolla, hän olisi piipahtanut juomassa teetä kotonaan kilometrin päässä.

–Tämä on hyvä juttu. Samalla tapaa tuttujakin, Rauhamäki kertoo.

Hannu ja Mervi Virtanen ovat nauttineet soppapäivän tarjonnasta jokaisella kerralla.

–Tuo piristystä päivään, kun molemmat olemme sairaseläkkeellä. Tuttujakin näkee, Hannu Virtanen mainitsee.

Lounaan jälkeen pariskuntaa odotti lääkärireissu keskusterveysasemalle Kangasalle.

–Tulee edestakaista matkaa melkein 80 kilometriä, Virtanen laskeskelee.

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>