Viihteen vuosisata kokoaa suosikit yhteen

Hannu Lehtonen. Kuva: Jarmo Katila

Mari Palo.

Iskelmät kuvastavat aikaansa, ja viihdemusiikki on osa suomalaista kulttuurihistoriaa samoin kuin Sibeliuksen Finlandia. 100-vuotiaan Suomen kunniakasta viihdehistoriaa juhlistavat Viihteen vuosisata – suomalaisten suosikit -konsertit Kangasala-talossa lauantaina 2.9. kello 15 ja klo 18.

Konserteissa kuullaan suomalaisille rakkaita kappaleita, mutta iskelmien mukana on operettia, oopperaa ja musikaalikappaleita.

– Ohjelmistossa on myös kappaleita, jotka ovat koskettaneet suomalaisia ja jättäneet jälkensä viihdemusiikin historiaan, mutta eivät ole alkujaan suomalaisia. Esimerkiksi suomalaisena tangona pidetty Olavi Virran vuonna 1960 levyttämä Hopeinen kuu on alkujaan italoiskelmä, kertoo konsertin toinen solisti Hannu Lehtonen.

Hannu Lehtosen ja sopraano Mari Palon laulua säestää pianisti Seppo Hovi. Hovi kuljettaa konserttia eteenpäin kertomalla tarinoita kappaleiden taustoista.

– Esimerkiksi Lasse Mårtensenin säveltämä Myrskyluodon Maija tuli tunnetuksi 1970-luvun suositun TV-sarjan tunnussävelmänä ja kasvatti aikoinaan jopa pianojen myyntiä, Lehtonen kertoo esimerkin.

Hannu Lehtonen juhlii tänä vuonna 25-vuotista laulajan uraansa, joka alkoi vuonna 1992 Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalista. Viime vuosina lähes 100 konsertissa vuosittain esiintynyt Lehtonen on esiintynyt useiden suomalaisten sinfoniaorkesterien solistina ja tulkinnut muun muassa Olavi Virran kappaleita. Laulu-uransa lisäksi Lehtonen on myös saksofonisti ja toimii saksofoninsoiton lehtorina Lahden konservatoriossa. Kangasala-talon konsertissa Lehtoselta kuullaan laulun lisäksi soolokappale saksofonilla.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?