Päristelytapahtumat verolle

Lehdessä (SHL 30.8.) oli komeita kuvia ja netissä videoita Kuhmalahti Pullingista. Tapahtumat traktorit ja monenlaiset muut vempaimet vetävät taakkaa niin, että piipusta nousee musta savu. Vielä enemmän pakokaasuja ilmoille tupruttivat matkojenkin päästä autoillaan paikalle ajaneet pari tuhatta katsojaa.

Samaan aikaan yritetään verottaa ja kaikin keinoin haitata hyötyajoa: maaseudun autoilija on melkein rikollinen ja autoa tarvitseva pienyrittäjä saastuttaa ilmaa. Takan lämmittäjä potee huonoa omatuntoa, kun tulia sytyttäessä piipusta tuprahtaa terveydelle haitallisia pienhiukkasia.

Budjettivalmistelun yhteydessä mietitään taas, miten suomalaisia voisi kurittaa vielä lisää. Monenlaisille  pullingeille, romuralleille, vesiskootteri- ja moottorikelkkasafareille voisi keksiä ihan oman veronsa. Olihan tansseillakin aikanaan oma huviveronsa.

Hannu Härkönen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?