Saarioisten uunissa syttyi palo

Suuri uuni syttyi palamaan Saarioisten tehtaalla torstaiaamuna kuuden jälkeen. Tehtaan henkilökunta hoiti alkusammutuksen ja palokunta tukahdutti rasvapalon käyttämällä muun muassa hiilidioksidia.

Rasvakeitintä ja sen jatkeena ollutta uunia oli käytetty keskiviikkona iltavuorossa. Uuniin oli ilmeisesti jäänyt syttyvää materiaalia, joka alkoi kärytä torstaiaamuna, kun uuni laitettiin lämpenemään.

Tehtaanjohtaja Anu Lempisen mukaan palo ei vaikuta tehtaan toimintaan.

– Uuniosassa olleesta palosta tuli savua, ja siksi torstai menee tuuletukseen sekä perusteellisiin pesuihin. Samalla selvitetään, onko uunissa mitään teknistä vikaa. Oma arvioni on, ettei ole, vaan tuotanto päästään käynnistämään illalla. Muualla tehtaalla työt aloitettiin aamulla normaalisti.

Lempinen kiittelee, että henkilöstö hoiti hommansa hienosti.

– Alkusammutus ja evakuointi hoidettiin rohkeasti, ripeästi ja pelastussuunnitelmien mukaisesti. Sahalahden VPK oli paikalla vartti hälytyksen jälkeen ja ensimmäiset kauempaa tulevat yksiköt viisi minuuttia myöhemmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?