Kankaankudonta ja nypläys tutuksi

Pälkäneen seudulla kangaspuut ovat aina olleet ahkerassa käytössä. Kansalaisopiston kahdeksalla kudonnankurssilla voi ylläpitää opittuja taitoja tai aloittaa aivan uuden harrastuksen.

Talven kestävällä kurssilla ehtii valmistaa omien toiveiden mukaisia tekstiilejä. Kutomiseen pääsee tarttumaan heti syksystä. Tekemisen ohella tutuksi tulevat kankaan rakentamisen ja suunnittelun eri vaiheet.

Kerran viikossa on yhteinen kurssikerta, muina päivinä kutomaan pääsee itselle sopivana aikana, ja apua saa opettajan lisäksi myös muilta kurssilaisilta.

Kaikille kudonnankursseille mahtuu vielä, mutta erityisesti kaivataan kutojia Aitooseen, Luikalaan ja Rautajärvellle. Näissä kaikissa on mukavat tilat ja innokas ryhmä vastaanottamaan uudet kutojat.

Jos olet suunnitellut joskus kokeilevasi kutomista, nyt on hyvä hetki toteuttaa ajatus uudesta harrastuksesta, pohjatietoja ei tarvita. Nypläyksenkin aloitus on tehty helpoksi: opistolta kurssilainen saa tyynyn lainaksi, kokeilukulut jäävä lankoihin ja opistomaksuun.

Kysymyksiin vastailee mielellään tekstiilityönopettaja Ritva Forsvik numerossa 040 335 7066.

Ritva Forsvik kannustaa etenkin Aitoon, Luikalan ja Rautajärven kutojia liikkeelle, jotta ryhmissä riittää osanottajia.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?