Kankaankudonta ja nypläys tutuiksi

– Vielä ehtii ilmoittautumaan opiston kudontakursseille, Ritva Forsvik sanoo.

Pälkäneen seudulla kangaspuut ovat aina olleet ahkerassa käytössä. Kansalaisopiston kahdeksalla kudonnankurssilla voi ylläpitää opittuja taitoja tai aloittaa aivan uuden harrastuksen. Talven kestävällä kurssilla ehtii valmistamaan omien toiveiden mukaisia tekstiilejä, ja kutomiseen pääsee tarttumaan heti syksystä. Tekemisen ohella tulevat tutuiksi kankaan rakentamisen ja suunnittelun eri vaiheet. Kerran viikossa on yhteinen kurssikerta, muina päivinä kutomaan pääsee itselle sopivana aikana. Apua saa aina tarvittaessa opettajan lisäksi myös muilta kurssilaisilta.

Kaikille Valkeakoski-opiston kudonnankursseille mahtuu vielä, mutta erityisesti kaivataan kutojia Aitooseen, Luikalaan ja Rautajärvellle. Näissä kaikissa on mukavat tilat ja innokas ryhmä vastaanottamaan uudet kutojat. Nyt on siis hyvä hetki toteuttaa ajatus uudesta harrastuksesta, pohjatietoja ei tarvita.  Nypläyksenkin aloitus on tehty helpoksi, sillä kurssilainen saa opistolta tyynyn lainaksi, joten kokeilukulut jäävä lankoihin ja opistomaksuun. Kysymyksiin vastailee mielellään tekstiilityönopettaja Ritva Forsvik puhelimitse 040 335 7066.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?