Luonnosta löytyi monia aarteita

Konsertin alkupalaksi tarjoiltiin retkeilijöille mustikkarahkaa. – Maailman parasta, tuumasi eräs pieni retkeilijä. Kuva: Hannu Söderholm

Sieniä, käpyjä, kaarnan palasia, marjoja ja käenkaalia eli ketunleipää. Vehoniemeen luontoretkelle saapuneet lapset löysivät metsästä vaikka mitä aarteita lauantaina iltapäivällä.

– Taisi sieltä muutama tyhjä pullo ja purkkikin löytyä. Ovathan nekin aarteita siinä mielessä, että ne pitää saada metsästä pois, luontoretkeä noin kolmellekymmenelle osallistujalle vetänyt Maija Ihantola nauroi.

Alamajan ympäristössä päästiin aarteenetsinnän lisäksi tunnustelemaan ja tunnistamaan puita. Lisäksi jokainen luontoretkeläinen teki oman Suomen Luonnon päivä -cocktailin. Tätä sekoitusta sai tosin vain haistella eikä maistella ollenkaan.

– Mukien pohjalle laitoimme tilkan vettä, jotta tuoksut saatiin vielä paremmin esiin, Ihantola mainitsi.

Luontoretkeä seurasi tapahtumakokonaisuuteen kuulunut luontoaiheinen konsertti, jossa kuultiin vanhoja suomalaisia lastenlauluja ja yksinlauluja. Konsertissa Marjukka Eskelinen säesti pianolla mezzosopraano Saara-Maija Strandmania ja tenori Eero Lasorlaa.

Vehoniemen tapahtuma oli osa Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -kampanjaa. Kampanja vaalii rikasta kansallista lauluperinnettämme ja tuo taiteen avulla esille kolmea Pirkanmaan arvokasta luontohelmikohdetta: Mäntänvuori-Keurusselän, Kauppi-Niihaman ja Vehoniemenharjun.

– Vehoniemessä oli oikein hyvä tunnelma sekö luontoretkellä että konsertissa, Ihantola kehui.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?