Soroptimistit tempaisevat naisten koulutuksen puolesta

Pälkäneen Soroptimistien edellinen presidentti Tiina Vehviläinen ja nykyinen presidentti Tiina Kokkola toivottavat kaikki pälkäneläiset mukaan Kävele naiselle ammatti -tapahtumaan 10.9. Kävely lähtee Pälkäneen seurakuntatalolta.

– Naisten kouluttaminen on avain maailman parantamiseen, Pälkäneen Soroptimistit ry: n presidentti Tiina Kokkola toteaa.

Niinpä yhdistys päätti ottaa omaksi kansainväliseksi projektikseen lähteä mukaan Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankin tempaukseen Kävele Naiselle Ammatti.

Tämä Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely järjestetään nyt kahdeksatta kertaa useilla eri paikkakunnilla. Pälkäneellä tapahtuman järjestelyistä vastaavat Soroptimistisisaret.

– Tässä on ideana, että osallistujat kävelevät ja lahjoittavat rahaa Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankille. Lahjoituksen voi tehdä etukäteen tai maksaa käteisellä paikan päällä.

Etukäteen haluamansa summan voi lahjoittaa Kirkon ulkomaanavun Naisten pankin tilille sivustolla www.naistenpankki.fi.

Kehittyvien maiden naiselle saa ammattiin valmistavan koulutuksen jo 30 eurolla. Nyt on hyvä tilaisuus haastaa perhe, ystävät tai työkaverit reippailemaan luontoon hyvän asian puolesta ja lahjoittaa summa vaikka yhdessä.

– Yhdistyksemme on tänä vuonna lahjoittanut ammatin jo 20 naiselle. Järjestämällä tämän tapahtuman haluamme haastaa mukaan avustustyöhön muitakin pälkäneläisiä, Kokkola sanoo.

Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankki tukee naisten pääsyä työelämään. Kehittyvien maiden naiselle voi lahjoittaa ammatin vain 30 eurolla. Kävele naiselle ammatti on Naisten Pankin tapahtuma, jota eri tahot organisoivat eri paikkakunnilla. Pälkäneellä tapahtuman toteuttaa Pälkäneen Soroptimistit ry. Kuva Kirkon Ulkomaanapu/Naisten Pankki.

Käveleminen ei tietenkään ole välttämätöntä, vaan tapahtumaan voi osallistua muutenkin.

Tapahtuma käynnistyy Pälkäneen seurakuntatalolla sunnuntaina 10.9. kello 13.30. Paikalla on Sorokahvila, joka on avoinna klo 16 saakka. Seurakuntatalolla on myös naisyrittäjiä esittelemässä toimintaansa.

– Yrittäjät pääsevät mukaan lahjoittamalla pienen summan, Pälkäneen Soroptimistien edellinen presidentti Tiina Vehviläinen kertoo.

Kunnanjohtaja Janita Koivisto avaa tilaisuuden kello 14, ja kävelijöiden alkuverryttelyn pitää Virva Läärä.

Kävelylenkkejä on kaksi, lyhyempi kolmen kilometrin lenkki ja pidempi viiden kilometrin lenkki. Lenkkien varrella on rastitehtäviä, joihin vastanneet osallistuvat teatterilahjakortin arvontaan.

Reitin varrella on kaksi juomapistettä, Pikku-Sappeen laavulla sekä pikkulaavulla. Pikku-Sappeessa huoltopisteestä vastaavat Lions Clubilaiset, pikkulaavu on Soroptimistien vastuulla.

– Toivomme tapahtumaan myös perheitä ja miehiä, vaikka tämä onkin naisjärjestön naisten hyväksi järjestämä tempaus, Kokkola hymyilee.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>