Pirkanmaan Liitto: Pirkanmaan palkinnot neljälle eri taholle

Aulis Aarnio yksi palkituista

Aulis Aarnio.

Kangasalla asuva Aulis Aarnio vastaanotti Pirkanmaan palkinnon perjantaina. Tampere Klubin perustajajäsenenä professori, oikeustieteilijä ja kirjailija on ollut rakentamassa globaalia pirkanmaalaista tiedeyhteisöä. Aarnio on kehittäjä, osaaja ja toimija sekä yhteisöjen rakentaja. Hän on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu oikeusteoreetikko sekä kansainvälisen yhteiskunnallisen keskustelun ylläpitäjä.   Hänen akateemiset ansionsa ovat merkittävät kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulttuurin moniosaajana Aarnio on tutkinut ja kirjoittanut kotiseutunsa historiasta eri julkaisuissa ja omassa kirjallisessa tuotannossaan, erityisesti näytelmissä. Mies on tuttu esimerkiksi kangasalalaisen Ramppi-teatterin näytelmistä.

Pirkanmaan palkinnon saivat perjantaina myös Pirkanmaan Hoitokoti, Sorin Sirkus sekä Suomen 4H-liitto. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on ”Yhdessä”. Pirkanmaan Liiton maakuntahallitus halusi palkinnoista päättäessään korostaa juhlavuoden teeman mukaisesti juuri yhteisöllisyyttä.

Pirkanmaan palkinto on keraaminen Polku-veistos, jonka tekijänä on tamperelainen taiteilija, keraamikko Merja Haapala. Lisäksi veistoksen kanssa annettiin 5 000 euron rahapalkinto Jussi V. Niemen rahastosta sekä kunniakirja.

Pirkanmaan palkinnon ovat aikaisemmin saaneet Eppu Normaali, Mauri Kunnas, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?