Pirtin syksy on taas täynnä toimintaa

Pirtti on Pälkäneen kunnan ylläpitämä perhekeskus, jossa on toimintaa eri-ikäisille ihmisille. Pirtti sijaitsee kunnantalon yhteydessä osoitteessa Keskustie 1. Toimintaa järjestävät kunnan työntekijät sekä vapaaehtoiset toimijat. Päiväaikaan tapahtuvat toiminnot on pääsääntöisesti varattu kunnan toimihenkilöiden järjestämään toimintaan, mutta ilta-aikaan Pirttiä voivat varata järjestöt ja muutkin tahot.

Maanantaisin kello 9–12 Pirtillä kokoontuu MLL:n perhekahvila. Perhekahvila tarjoaa vanhemmille ja hoitajille tukea, tietoa ja toimintamahdollisuuksia. Samalla lapset saavat seuraa ja mukavaa tekemistä. Joka kuun ensimmäisenä maanantaina kokoontuu omaishoitajien vertaistukiryhmä kello 12.30–14.30. Ryhmässä voi tavata toisia omaishoitajia ja vaihtaa kuulumisia sekä viettää kiireettömän hetken hyvässä seurassa kahvin tai teen ääressä.

Tiistaisin Pirtillä kokoontuu Ikäpisteen väki alkaen kello 9. Ikäihmisten ”olohuoneessa” pääsee tapaamaan muita samassa elämänvaiheessa olevia ihmisiä sekä kunnan vanhustyöntekijöitä. Kahvipannu on kuumana koko päivän, ja kupposen voi nauttia vapaaehtoisen kahvimaksun hinnalla mukavassa seurassa jutustellen. Fysioterapeutin ohjaama, kaikille avoin jumppatuokio pidetään joka tiistai kello 10, ja vaihteleva muu ohjelma alkaa aina kello 11 alkaen.

Keskiviikkoisin kello 12.30–14.30 vuorossa on psykiatrisen kuntoutuksen toiminnallinen ryhmä, Hermokerho. Ryhmään pääsee ottamalla yhteyttä ryhmän ohjaajiin, Pirke Pitkäseen (050- 5212 924) tai Arppa Korkkaan (050-3615 311) .

Torstaina kello 9–12 Pirtillä kokoontuu Mammakahvila, joka on kunnan perhetyön organisoima ryhmä. Mammakahvila on suunnattu pikkulapsiperheille, myös hoitajat ja isovanhemmat ovat tervetulleita lasten kanssa. Myös muut ikäihmiset voivat tulla kahvittelemaan ja tapaamaan nuorempaa sukupolvea sekä jakamaan omia kokemuksiaan. Jokaiselle kokoontumiskerralle on jokin toiminnallinen tuokio tai teema, jonka pohjalta voi keskustella ja jakaa ajatuksiaan ryhmässä.

Kello 13–15 on vuorossa pääasiassa ensisynnyttäjille suunnattu WilhelMiina. Ryhmään otetaan myös esimerkiksi muualta muuttaneita uudelleensynnyttäjiä. Ryhmässä keskustellaan äitiydestä, sen herättämistä tunteista ja elämänmuutoksista sekä tavataan muita uusia äitejä. Ohjaajina toimivat kunnan perhetyöntekijät. Ilmoittautumiset ryhmään tapahtuvat neuvolan kautta.

Pirtin torstai-illat on varattu mielenterveyskuntoutujille. Kello 16–19 pidetään Pälkäneen mielenterveysyhdistys Tuike ry:n avoin vertaistukiryhmä, joka ei ole hoitoa antava, vaan perustuu vapaaehtoiseen mielenterveystyöhön. Lisätietoja ryhmästä voi kysellä Eila Rautakoskelta (040-533 3504).

Perjantaisin kello 12–15 kokoontuu aikuisten kehitysvammaisten Perjantaitreffit-ryhmä. Kerhossa tehdään ohjaajan kanssa monenlaista mukavaa: askarrellaan, kuunnellaan musiikkia, pelataan ja vietetään leppoisa iltapäivä yhdessä.

Lisätietoja Pirtin toiminnasta voi kysellä perhetyöntekijä Reija Siitoselta (050-562 7927) tai reija.siitonen@kangasala.fi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?