Rakkauden lapaset

Tätä kirjoittaessa olen matkalla kotiin kappeliseurakunnan retkeltä ystävyysseurakunnastamme Pöltsamaalta Keski-Virosta. Saimme viikonlopun aikana tutustua kaupunkiin ja seurakuntaan paikallisen kirkkoherran johdolla. Hän oli kiitollinen kaikesta siitä hyvästä, mitä Kangasalan seurakunta ja Taivaallinen Isä on heille suonut. Hän myös muistutti meitä kristittyjen yhteydestä. Siitä yhteydestä, jossa olemme yli seurakuntarajojen yhtä Kristuksen sovitustyön tähden.

Saimme kokea monta hienoa ja mieleenpainuvaa hetkeä. Haluan jakaa kanssanne yhden itselleni merkittävän hetken. Olen tulossa ulos Pöltsamaan kirkosta, jossa olimme messussa. Minua odotti oven ulkopuolella vanhempi rouva. Hän puhui jonkin verran suomea ja sanoi minulle: ”Tässä ystäväni sinulle lahja.” Hämmästyn, kun hän ojentaa minulle lapaset. Samanlaiset lapaset, joita olin katsonut edellisiltana käsityöpuodissa. Kysyn, mitä nämä lapaset maksavat. Hän pyörittää päätään ja toistaa: ”Ystävälle lahja”. Otan lahjan hämmentyneenä ja kiitollisena vastaan. Halaamme kunnolla, olemme molemmat itku silmäkulmassa ja toivotamme toisillemme siunausta. Siinä hetkessä ja halauksessa oli jotakin erityisen Pyhää, kuin itse Jumala olisi ollut siinä kanssamme.

Nämä rakkauden lapaset muistuttavat minua tästä eteenpäin Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta. Ja siitä, miten tärkeitä me ihmiset olemme toinen toisillemme. Jumalan rakkaus näkyy meidän rakkauden tekoina, ja tämä rakkaus ylittää kaikki rajat.

Siunattua syksyä,

Monika Viitala
Diakoni, Kangasalan seurakunta

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>