Koululaiset mukana Nälkäpäiväkeräyksessä

Pälkäneeltä vuonna 1980 alkunsa saanut Punaisen ristin Nälkäpäiväkeräys järjestetään 14.–16. syyskuuta.

Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia katastrofirahastoon, josta autetaan sotien ja luonnononnettomuuksien uhreja maailmalla sekä äkillisten onnettomuuksien uhreja Suomessa. Keräyksen tuotolla autetaan esimerkiksi Syyrian sotaa ja Irakin taisteluita pakenevia ihmisiä saamaan ruokaa, suojaa ja terveydenhoitoa.

Aitoossa SPR myy hernekeittoa Pysäkillä perjantaina 15.9. kello 14–17. Soppaa voi syödä paikan päällä tai ostaa mukaan omaan astiaan.

Luopioisissa keräystonkat tuodaan lauantaina 16.9. kaupan eteen. SPR:n väen lisäksi mukana keräämässä on ensimmäistä kertaa myös koululaisia: Rautajärven ja Kirkonkylän koulun ylimpien luokkien oppilaita. Tonkkien lisäksi kauppoihin ja pankkeihin ilmestyy lippaita, joiden avulla voi osallistua keräykseen.

Luopioisten SPR piti keräystä vuonna 1994 Kukkian kaupan edustalla, taustalla siintää vielä vanha Lyhty, nykyinen Liekki.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?