Veteraanimoottoripyörien mestaruus järjestyi varikoltakin

Jouni Lehtimäki voitti veteraanimoottoripyörien Classic 500-sarjan epävirallisen suomenmestaruuden.

Kangasalalainen Jouni Lehtimäki kruunattiin veteraanipyörien Classic 500 -sarjan mestariksi viime viikonloppuna Kemoran radalla Vetelissä. Viimeinen kisa sunnuntaina päättyi moottorivikaan ja keskeyttämiseen, mutta mies oli jo aiemmin varmistanut niin sanotun kerhocupin mestaruuden kuudella osakilpailuvoitollaan.

– Muutkin saavat välillä voittaa. Ei harmittanut, vaikka moottori alkoi pätkiä kesken kilpailun, Lehtimäki toteaa vaatimattomasti.

Enemmän miestä jäi kaivelemaan kolmen edellisvuoden PM-kullan himmentyminen tänä vuonna hopeaksi. Hyvien esitysten jälkeen Lehtimäki voitti vielä elokuun lopussa Karlskogassa Ruotsissa molemmat ajot, mutta mestaruus meni toisaalle.

– Heinäkuun kisat Anderstorpissa jäivät turistireissuksi. Moottori hajosi aika-ajoissa, ja viikonlopun kaksi osakilpailua jäi väliin. Uskon, että mestaruus olisi tullut, jos pyörä olisi ollut ajokunnossa, Lehtimäki pohtii.

Lehtimäki osallistuu kesällä lähes joka viikonloppu kisoihin yhdessä mekaanikkona toimivan pälkäneläisen veljensä Hannu Lehtimäen kanssa. Ajokkina on vuoden 1972 vuosimallia oleva Honda CB 500.

– Nyt täytyy pitää vähän taukoa ennen seuraavan kauden valmisteluja. Tutkitaan sitten myöhemmin, oliko se kannen tiiviste vai mikä siellä kärähti sunnuntaina, Lehtimäki jäähdyttelee tiiviin kisakesän jälkeen.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>