SM-karsinta: Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue varmisti jo vähintään 1. divisioonapaikan

Kahden voiton päässä SM-sarjasta

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt varmistivat SM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella itselleen valtakunnallisen sarjapaikan. Toisella kierroksella jaossa oleva SM-sarjapaikka edellyttää vielä kahta voittoa.

B-tyttöjen SM-sarjapaikat ratkotaan 23. ja 24.9.. Karsinnoissa 14 tilalle rankattu Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue kohtaa ensimmäisessä ottelussaan espoolaisen Leppävaaran Pyrinnön (ranking 7.). Ottelun voittaja pelaa SM-sarjapaikasta todennäköisesti Tampereen Pyrintöä (ranking 4.) vastaan ja häviäjä jatkokarsintapaikasta Kotkan Peli-Karhuja (ranking 17.) vastaan. Jatkokarsinnassa ”voittajaottelun” hävinnyt pelaa toisesta SM-sarjapaikasta ”häviäjäottelun” voittajaa vastaan.

Uusitussa karsintajärjestelmässä kahdella tappiolla päätyy valtakunnalliseen ykkösdivisioonaan. Viime vuonna RaLuLu-nimellä pelaava Raholan ja Luja-Lukon yhteisjoukkue kohtasi karsinnoissa ikäluokan kärkijoukkueet ja putosi kokonaan valtakunnallisista sarjoista.

Tällä kertaa ensimmäisen karsintakierroksen pelit hoituivat ongelmitta. Avausottelussa Tampereen Pyrinnön C-tytöt eivät pystyneet haastamaan itseään vahvempia vastustajia. RaLuLu:n aloitusviisikko repäisi muutamassa minuutissa selvän eron ja avausjakson jälkeen peli oli jo 30–7.

Kumpikaan joukkueista ei näyttänyt, mihin pystyy: Pyrinnön taitavat pelaajat eivät pystyneet pelaamaan tasollaan, eikä yhteisjoukkueen tarvinnut turvautua tiiveimpään prässiin. Siitä huolimatta vastustaja jäi 30 pisteeseen. Yhteisjoukkue heilutti korisukkaa 93 pisteen edestä.

Myös toisessa ottelussa Espoo Basket Teamin kakkosjoukkuetta vastaan RaLuLu oli fyysisempi ja kookkaampi joukkue. Rohkeasti pelannut yhteisjoukkue oli kuskina alista loppuun, eivätkä taitavat espoolaispelaajat päässeet toden teolla koettelemaan RaLuLu-puolustusta.

 

B-tytöt, SM-karsinta, 1. kierros

RaLuLu – Pyrintö C 93–30

RaLuLu – Espoo Basket Team II  74–35

RaLuLu jatkaa toiselle kierrokselle, joka pelataan 23.–24.9.

Luja-Lukon ja Raholan yhteisjoukkue lähtee kolmanteen sarjakauteensa. Kaksi vuotta sitten joukkue eteni C-tyttöjen SM-sarjaan, nyt tavoitellaan samaa tasoa B-tytöissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?