Pysäköinti: Mihin mahtuvat autot, kun uimahallin ympärillä rakennetaan

Valtuusto hyväksyi hotellikaavan

Kangasala sai maamerkin Lahdentien varteen, kun uimahalli Kuohu valmistui kahdeksan vuotta sitten. Tulevina vuosina vasara paukkuu uimahallin ympärillä, kun Lahdentien varteen rakennetaan kymmenkerroksinen hotelli ja asuintalo, Lahdentieltä keskustaan nousevan Tampereentien varteen uimahallin laajennus sekä hotellin ja hautausmaan väliin 300-paikkainen pysäköintitalo.

Hotellityömaa voi käynnistyä jo keväällä, sillä valtuusto hyväksyi sen kaavamuutoksen maanantaina. Uusi kaava mahdollistaa 6000-neliöisen hotelli- ja asuintalon rakentamisen. Se sijoittuu Lahdentien varteen kiinteästi uimahallin yhteyteen. Talon alakertaan tulee liiketiloja, kakkos- ja kolmoskerroksiin hotellihuoneita ja yläkerroksiin asuntoja, joista ylimmän kymppikerroksen näköalahuoneistot ovat isoja.

Hotelli sijoittuu Lahdentien varteen ja pysäköintitalo sen viereen. Uimahallia laajennetaan toiselta puolelta.

Valtuustossa kannettiin huolta rakennusaikaisesta myllerryksestä uimahallin ympärillä sekä erityisesti pysäköintipaikkojen puutteesta. Hotellityömaa keskittyy Lahdentien varteen, mutta pysäköintitalon rakentaminen vaatii melkoisia pysäköintijärjestelyitä. Jorma Mäntylä (vas) pelkäsi, että rakennusaika tulee näkymään uimahallin kävijämäärissä.

Kunnanjohtaja Oskari Auvinen luottaa siihen, että rakennusaikainen pysäköintikin saadaan järjestymään.

– Keskustaa uudistetaan monipuolisesti. Uimahallin laajennus, hotelli, linja-autoaseman korjaus ja torin uudistaminen kertovat kunnan vetovoimasta. Tarkoituksena on koota koordinaatioryhmä, joka sovittaa rakennushankkeiden toimintaa yhteen.

Timo Keskinen (kd) toivoi, että keskustan pysäköintiaika nostettaisiin kolmeen tuntiin. Lisäksi pohdittiin, pitäisikö pysäköintirajoitusten päättyä jo aiemmin illalla.

Jorma Mäntylä kritisoi hotellihankkeen etenemistä ja ulkonäköä.

– Tämä on markkinavetoisen suunnittelun kukkanen. Kuvat ovat muuttuneet moneen kertaan, kun yhteistyökumppanit ovat vetäytyneet hankkeesta.

Mäntylän mielestä Kangasala tarvitsee hotellia, kun Urku lopetti. Hänen mielestään linja-autoaseman paikalla olisi kuitenkin hotellille parempi paikka kuin uimahallin ja hautausmaan välissä.

Mäntylä arvosteli hotellirakennusta rumaksi ja ympäristöön sopimattomaksi.

– Hotellista tulee näkyvä elementti, jolla on sen laadusta ja katsojasta riippuen joko myönteisiä tai kielteisiä vaikutuksia ympäristöön, hän siteerasi kaavaselostusta.

Jussi Haavisto (kok) puolestaan piti hotellihanketta erinomaisena esimerkkinä kunnan ja yrityselämän yhteistyöstä.

– Meillä on yrittäjä, joka laittaa hankkeeseen omia rahojaan kiinni, Haavisto muistutti.

Hotellirakennuksen luonnoksessa näkymä Lahdentien suunnasta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Talonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?