Kangasala-talo jäämässä kävijätavoitteistaan

Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -museon tämänvuotiset kävijämäärät ovat jäämässä tavoitteesta. Kunnan omistama Kangasala-talo Oy tavoittelee tälle vuodelle 45 000 kävijää. Museon kävijätavoite on 11 000.

– Tavoitteet tuskin toteutuvat. Kesäkuun loppuun mennessä talossa oli käynyt 19 000 vierasta ja museossa vajaat 3600, Kangasalan konserniyhtiöiden puolivuotiskatsausta valtuutetuille esitellyt talousjohtaja Seppo Saarinen kertoi.

Tuoreimpien tilastojen mukaan museossa on käynyt viitisensataa vierasta viimevuotista vähemmän, joten tavoiteltu kasvukin uhkaa jäädä toteutumatta.

Hannu Karppila (kesk) toivoi vielä erittelyä kävijöistä, joita kunta ei ole maksanut. Wellu Mäkinen (ps) puolestaan kyseli, paljonko valtuuston kokoukset kasvattavat talon liikevaihtoa.

– Valtuustosali on kunnan omistuksessa. Se on valtuuston käytössä maksutta. Kangasala-talo saa tilasta vuokratuottoa vain ulkopuolisilta käyttäjiltä, Seppo Saarinen kertoi.

Iikka Nikkinen (vas) uskoi, että Kangasala-talon kävijämäärät saataisiin kasvuun, jos ohjelmatarjontaa monipuolistettaisiin.

Uimahalliyhtiöllä puolestaan menee ennustettua paremmin, ja kävijämäärätavoitteet ollaan ylittämässä. Seppo Saarisen mukaan konserniyhtiöillä menee muutenkin kokonaisuutena hyvin, mutta edessä on isoja investointeja, jotka tuntuvat niiden taloudessa. Pientä huolta aiheuttaa kunnan vuokra-asuntoyhtiö Taloherttua: asunnoista vain 92 prosenttia on vuokralla, vaikka tavoitteena on 98 prosentin käyttöaste.

Tony Lähde (vihr) kiitteli konserniyhtiöiden tilanteen avaamisesta, mutta kritisoi ylisanoja.

– Tuntuu vähän hassulta, jos kiinteistöpalvelun toiminnan tavoitteena on tuottaa ainutlaatuisia kokemuksia asiakkaalle. Ehkä se olisi parempi tavoite, että kauanko kestää, kun paikalle tulee huoltomies tai pystyykö hän tekemään itse mitään vai laittaako vain asiat eteenpäin.

Yksi kommentti

  1. -A-

    Jahas, jäämässä kävijätavoitteestaan. No ilmankos sitten kompensoidaan tähtitieteellisillä hinnoilla väliajan virvokkeissa ym. Kuppi tavallista Kulta Katriinaa maksaa 3,50€!!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?