Lähiruokasafari tuo vieraita tiloille

Rönnvikin viinitila Laitikkalasta, Penttilän tila Aitoosta, Pajuparvi Helena Tiililä Onkkaalasta ja Marjatila Tyrnikka Sahalahdelta ovat mukana lauantaina 16.9. järjestettävässä Lähiruokasafarissa.

Rönnvikin viinitilan (Hämeenlinnantie 270, Laitikkala) kahvila-ravintola Pikku-Valakka tarjoaa Safaripäivänä kello 10–15 pientä purtavaa sekä talon omia viinejä ja tilalla toimivan pienpanimon oluita.

Potturieskoistaan tunnettu Penttilän tila (Kajantilantanhua 2, Aitoo) myy ja maistattaa kello 12–16 tilan omia tuotteita, joista safaripäiväksi saapuva Los Pollos -ravintolan Toni Leskinen loihtii upeita herkkuja.

Pajuparvi Helena Tiililä (Alikyläntie 6, Pälkäne) myy kello 10–16 syyskuussa kypsyviä viinirypäleitä sekä hilloja, hyytelöitä, mehuja ja yrttejä.

Marjatila Tyrnikka (Korpiniementie 29, Sahalahti) kauppaa kello 9–19 tyrnitäysmehua, -rouhetta, -hyytelöä ja tyrninlehtiteetä sekä tyrnimarjaa ja pensasmustikkaa. Safaripäivänä tarjolla on myös kahvia, pullaa ja makkaran grillausta.

Pirkanmaalla kuudetta kertaa järjestettävä Lähiruokasafari on osa valtakunnallista Osta tilalta! -päivää, jossa kuluttajat pääsevät vierailemaan lähiruoan tuottajien luona. Pirkanmaalta on mukana reilut parikymmentä tilaa.

Vierailu maatilalla tai tuottajan luona on elämys kaikenikäisille. Ymmärrys ruoan alkuperästä lisää ruoan arvostusta, mikä heijastuu monin tavoin ravitsemukseen ja hyvinvointiin. Suoramyynnin läpinäkyvä ja lyhyt ruokaketju herättävät luottamusta ruuan turvallisuudesta ja laadusta.

Tyytyväisiä lähiviinin ostajia Rönnvikin viinitilalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?