Wauto kurvaa nuorten luokse

Tenho Ropanen (vasemmalla),Laura Sipilä, Joni Heikkilä, Markus Sulasalmi ja Venla Nieminen tutustumassa Wautoon. Tytti Eromäki-Heino kertoi, mitä pyörien päällä liikkuvassa nuorisotilassa voi tehdä.

 

–Mikä tämä on?

–Voiko täältä ostaa jotakin?

–Saako sinne mennä sisälle?

Kysymyksiä sateli, kun Sariolan koulun yläkoululaiset pääsivät tutustumaan koulun pihalle pysäköityyn Walkers-autoon. Wautoksi nimetty matkailuauto on pyörien päällä liikkuva nuorisotila, joka kurvaa nuorten luokse Kangasalla tämän ja ensi kuun aikana.

–Menemme sinne, missä on nuoria, vapaa-aikaohjaaja Tytti Eromäki-Heino kertoo.

–Wautossa on oma puhelin. Nuoret voivat soittaa siihen ja ilmiantaa, missä he kulloinkin ovat.

Viime torstai-iltana Wauto liikkui Sahalahdella. Ylihuomenna perjantaina pyörillä kulkeva nuorisotila avaa ovensa Sahalahdella ja Kuhmalahdella.

–Mennään vaikka Vehkajärvelle, jos pyydetään, Eromäki-Heino lupaa.

Nuoret saavat instagramissa tietoa Wauton liikkumisista.

Kahvia ja pullaa

Wautoon mahtuu kerralla sisälle kymmenkunta kävijää. Kulloinkin työvuorossa oleva vapaa-aikaohjaaja ja autoa pääsääntöisesti ohjastava erityisnuorisotyöntekijä Jorma Jussila tarjoavat siellä kuuntelevat korvansa nuorten jutteluille.

–Se kohtaaminen, se on tärkeää, Eromäki-Heino tietää.

Wautossa voi pelailla pienpelejä. Frisbeetäkin heitellään, jos auto on pysäköity sopivasti kentän laidalle. Kahvin kanssa saa syödäkseen pullaa tai ainakin Marie-keksejä Jorma Jussilan lupauksen mukaan.

Liikkuvalla nuorisotilalla halutaan täydentää nyt kiinteissä nuorisotiloissa tehtävää työtä, viedä palveluja nuorille, joita nuokkarit eivät tavoita. Wautoon odotetaan kävijöiksi 13-18 -vuotiaita nuoria. Syyskuun ja lokakuun aikana auto on liikkeellä Kangasalla kahdesta kolmeen kertaan viikossa.

Wauto oli parkissa Sariolan koulun pihalla viime keskiviikkona, jolloin yläkoululaiset pääsivät käymään siellä sisällä. Tuota käyntiä ennen myös Pikkolan ja Pitkäjärven oppilaat saivat tutustua auton tarjontaan.

Walkers-auto on Aseman lapset ry:n toimintaa. Kangasalle kahdeksi kuukaudeksi saadun Wauton toiminnasta vastaavat vapaa-aikapalveluissa työskentelevät vapaa-aikaohjaajat ja erityisnuorisotyöntekijä Jorma ”Jommu” Jussila.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?