Ylihinta: Hauholla tai Lammilla ei ole myynnissä yli 250 000 euron taloja, Pälkäneellä sen verran pyydetään tavallisesta perheasunnosta. Pälkäneellä on myynnissä reilut 70 asuntoa, mutta vuoden aikana tehtiin vain 13 talokaupat.

Pälkäneen asuntomarkkinat ovat tukossa

Pälkäneellä on myynnissä 11 yli 300 000 euroa maksavaa asuntoa. 200 000 euroa tai enemmän maksavia kohteita on kolmisenkymmentä.

Kunta- ja maakuntarajan takana Hauholla kallein myytävä kohde maksaa 270 000 euroa ja yli 200 000 euron taloja on myynnissä kaksi. Lammilla tilanne on samanlainen: kalleimmat myynnissä olevat kohteet isoja omakotitaloja keskustassa, ja niistä pyydetään 259 000 ja 210 000 euroa.

Asuntojen hinnat laskevat, kun liikutaan kauemmas Tampereesta. Kangasalla rajan tuntumassa sijaitsevat Vatialan ja Liutun asunnot käyvät kaupaksi parempaan hintaan kuin ”väärällä” puolella sijaitsevat Huutijärven tai Ruutanan kohteet. Hintaero on parin vuoden aikana kasvanut nopeasti. Myös uusien asuntojen tuotanto keskittyy Tampereen rajan tuntumaan. Tällä hetkellä Kangasalla on myynnissä yli 200 uudiskohdetta.

Kangasala-liitos toi oman lisänsä Sahalahden ja Kuhmalahden asuntojen hintoihin, mutta ne ovat edelleen ”emäpitäjää” edullisempia.

Pälkäneellä asuntojen hintapyynnöt ovat lähes samalla tasolla kuin Kangasalla tai Valkeakoskella. Lapsiperheen pitää pulittaa talosta reilusti yli 200 000 euroa, mikäli mielii selvitä ilman remontteja. 150 000 euron kohteet ovat sivukylillä tai kymmeniä vuosia sitten rakennettuja taloja, joissa voi olla edessä pelättyjä putki- ja asbestiremontteja.

Pälkäneen kovat hinnat ovat padonneet asuntomarkkinat. Myynnissä on reilut 70 kohdetta. Monia niistä on kaupiteltu vuosikausia, vaikka alkuperäisestä hintapyynnöstä olisi tingitty kymmeniä tuhansia, jopa satoja tuhansia euroja. Kaikki välittäjät eivät enää ole kiinnostuneita Pälkäneen kohteista, koska ylitarjonta on tukahduttanut kaupan. Viimeisen vuoden aikana Pälkäneellä tehtiin ainoastaan 13 talokauppaa.

Pälkäne on Luopioisten kuntaliitoksen jälkeen asukasluvultaan (6650) hieman Hämeenlinnaan liittyneitä Lammia (5500) ja Hauhoa (4000) suurempi. Sivukyliksi hiipuneiden entisten kuntakeskusten asuntokauppa käy kuitenkin vilkkaammin kuin Pälkäneellä, sillä hintapyynnöt ovat kolmanneksen, jopa puolet Pälkänettä edullisempia. Lammilla on tällä hetkellä myynnissä 36 asuntoa ja Hauholla 16.

 

Asunnosta ei ehkä saa omiaan pois

Pälkäneen asuntokaupan vinoutti kymmenen vuoden takainen tilanne. Silloin asuntoja myytiin hyvään hintaan sivukulmiltakin. Enää taloja ei saa kaupaksi samaan hintaan, vaikka niiden remontteihin olisi uponnut paljon rahaa.

Pälkäneen asuntomarkkinoilla pitäisi olla ostajan markkinat. Kaikki myyjät eivät kuitenkaan ole valmiita tinkimään hintapyynnöstä, ja siksi kohteet kiertävät välittäjältä toiselle ja seisovat myynnissä vuosia. Markkinat ovat sen verran pienet, ettei omalle asunnolle välttämättä löydy hyvää ostajaa, vaikka naapurista vastaava kohde olisi mennyt hyvään hintaan. Monesti ensimmäinen asunnosta tuleva tarjous on paras, vaikka se jäisikin kauas hintapyynnöstä. Kuukausia ja vuosia myytävänä roikkuvat kohteet puolestaan happanevat: asunnon etsijät alkavat ajatella, että kohteissa on jotakin vikaa, kun ne eivät mene kaupaksi.

Maaseudulla ei ole samanlaista vetovoimaa kuin vuosituhannen alussa. Moni haluaisi asua maalla, mutta elämäntilanne ei sitä mahdollista. Työt ovat kaupungissa, ja saattavat siirtyä nopeastikin maan tai maailman eri kolkkaan. Siksi myös asunnosta pitää tarvittaessa päästä ripeästi eroon. Kerrostalo- tai rivitaloasunto kaupungissa pitää hintansa ja käy helpommin kaupaksi kuin maaseudun asunto.

Myös pankeissa tiedetään ilmapiirissä tapahtunut muutos. Lainaa on hankala saada, koska sivukulmien taloille ei lasketa juurikaan vakuusarvoa. Osin tämän vuoksi asuntokauppa sakkaa Aitoossa ja Luopioisissa. Sitä pienemmissä kylissä edes uudehkot omakotitalot eivät kiinnosta ostajia.

Viime vuosina tyypillinen maallemuuttaja ei ole enää ollut lapsiperhe, vaan vireä eläkeläinen. Ostajille on kertynyt jo varallisuutta, ja maalle muutetaan olemaan, eikä käymään. Asunnon vakuusarvolla tai hintakehityksellä ei ole merkitystä, sillä se jää aikanaan perikunnan murheeksi.

 

Mökissä pitää olla sähköt ja mukavuudet

Moni maaseudun kohde myydään kakkos- tai kesäasunnoksi. Varsinaiset kesämökit käyvät parhaiten kaupaksi suurten ja puhtaiden vesien ääreltä. Pälkänevesi, Mallasvesi ja etenkin Kukkia ovat käsitteitä pääkaupunkiseudun mökkimarkkinoilla. Ne ovat kaupungista lähdettäessä ensimmäiset kirkkaat vedet hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Mökkimarkkinoilla Pälkäne on jopa Kangasalaa halutumpi kohde, koska helsinkiläistä huvilan ostajaa kiinnostaa etäisyys kehäkolmoselle, eikä Tampereelle.

Mökkikauppaa haittaa vanha mökkikanta. Ikääntyvän myyjäsukupolven huvilaelämään on kuulunut vedenkanto ja ulkohuussi, mutta nuorempi ostajapolvi haluaa mökille samat mukavuudet kuin kaupungissakin.

Jos isojen vesien äärellä sijaitsevalla rantamökillä on sähköt, vedet, viemärit ja sisävessa, se viedään käsistä hyvään hintaan. Sen sijaan kuivan maan, saarien ja pikkujärvien mökeille on vaikeampi löytää ostajia.

 

Ostajat ovat entistä valveutuneempia

Rintamamiestalot ja 70-luvun tasakattoiset tiilitalot kiinnostivat vielä vuosituhannen alussa remonttitaitoisia ostajia. Nyt vanhaa taloa voi olla vaikea myydä, jos siinä ei ole tehty mittavia remontteja. Energiatodistukset ja kuntotarkastukset ovat tehneet ostajista entistä tietoisempia ja kriittisempiä.

Kalliiden putkiremonttien lisäksi pelätään asbestitöitä. Ostajaa kiinnostavat talon vaiheet ja remonttien tekijät: kuka on tehnyt, miten, millä materiaaleilla ja pätevyydellä.

Nettiin siirtynyt asuntokauppa on tuonut alalle uusia ilmiöitä. Nettihaku on helppo rajata esimerkiksi maalämpö- tai pellettilämmityskohteisiin. Hankalinta on ison sähkölämmitteisen talon myyminen.

 

Juttua varten on haastateltu Sydän-Hämeessä toimivia kiinteistönvälittäjiä. Asuntojen hintatiedot on kerätty syyskuun alussa Etuovi.com ja Oikotie.fi -nettipalveluista.

 

14 tontinostajaa jonotti Pälkäneen kunnantalon oven takana syyskuussa 2005, kun Paavolanharjun uudet omakotitontit tulivat myyntiin. Halutuimpien tonttien ostajat jonottivat läpi yön. Aamulla kunta järjesti jonottajille kahvit aulaan. 12 vuotta sitten ostajat laskivat säästävänsä jopa 60 000 euroa, sillä vähät Tampereen ja Kangasalan minitontit maksoivat 75 000 euroa.

Tonttiale lisää kysyntää Onkkaalassa ja Rajalanniemessä

15 tontinostajaa jonotti Paavolanharjun omakotitontteja tasan 12 vuotta sitten. Silloin Pälkäneen vetovoima perustui hintaan ja tonttipulaan. Ihmiset halusivat ympärilleen tilaa, mutta Tampereella ja Kangasalla saattoi saada pienen minitontin, jos arvonnassa tärppäsi. Naapureissa tontit maksoivat 75 000 euroa, mutta Pälkäneeltä reilunkokoisen tontin sai vesiliittymineen reilulla kymppitonnilla.

Pälkäneen hintaetu on vähitellen kaventunut. Hintahypähdyksen aloitti Luopioisten Rajalanniemi. Kukkian rantatonteista ja -maisemista haluttiin kunnon hinta, koska ensin rakennetut itärannat menivät niin edullisesti. Kovat hinnat perustuivat myös kunnallistekniikkaan, jonka rakentaminen kiviseen niemeen maksoi paljon.

Rajalanniemestä tuli niin kallis, että kaupaksi meni vain neljä rantatonttia ja saman verran jyrkänteen päällä sijaitsevia näköalatontteja. Myymättä on kuusi 120–135 000 euron rantatonttia ja reilut parikymmentä edullista normitonttia.

Onkkaalassa jokseenkin kaikkia uusia tontteja on pidetty arvotontteina. Majaranpellolla pääsee rakentamaan Kostianvirran maisemiin 50 000 eurolla ja Lomakodin alueen parhaat paikat maksavat 66 000 euroa.

Valtuuston päätöksellä kaikista hinnoista pudotetaan 40 prosenttia. Oletuksena on, että tämän jälkeen Rajalanniemen rannat sekä Lomakodin alue rakentuvat täyteen. Ne eivät olleet kesällä mukana, kun kunta kokeili 50 prosentin alennusta Majaranpellon ja Rajalanniemen tonteilla. Tarjouskampanja ei tuottanut yhtään kauppaa.

 

Uusia taloja rakennetaan 1700 euron neliöhinnalla, joten perheasunnolle kertyy hintaa parisataa tuhatta euroa. Tällaisessa hankkeessa ei ole suurta merkitystä, maksavatko tontti ja sen liittymät 45 000 vai 60 000 euroa. Rakentaja säästää hintaeron laatoissa ja sisustuksessa. Siksi tonttiale tuskin kääntää muuttoliikettä Pälkäneen suuntaan.

Hintojen alennus tuo kuitenkin Pälkäneen takaisin tontinostajien kartalle. Talon rakentaminen maksaa Pälkäneellä saman kuin Kangasallakin. Onkkaalassa on kuitenkin ollut tarjolla vain arvotontteja. Kangasalta on saanut tontin lähes samaan hintaan.

Aitoossa, Luopioisissa ja muissa pienemmissä kylissä tavalliset tontit on myyty jo ennen hintojen alennusta muutamalla tonnilla. Niinpä alennus vaikuttaa lähinnä Rajalanniemen arvotonttien ja Onkkaalan tonttien kysyntään.

Tosin rantatonteillakaan ei ole enää samanlaista hohdetta kuin vuosituhannen alussa. Syynä on hulppeiden rakennushankkeiden avulla maan kiistattomaksi kakkoskeskukseksi ponnistava Tampere. Se rakentaa tuhansia asuntoja rantamaisemiin aivan keskustapalveluiden äärelle.

Tämä tuntuu jo Kangasalla: Pikonlinnan järvenrantakerrostalot eivät ole enää mikään erikoisuus. Kivitalosta, omasta rannasta, laiturista ja venepaikasta ei välttämättä enää saa omiaan takaisin, kun ostajat odottavat Näsijärven rantojen rakentumista. Tampere vetää väkeä, ja tämä takaa sekä uusien kohteiden että asuntojen arvon nousun.

 

Pälkäneen tonttikauppaa haittaa asuntokaupan suma. Taloja on myynnissä niin paljon ja kauan, että se heikentää Pälkäneen mainetta maakunnan asuntomarkkinoilla. Hallaa on aiheuttanut myös Nenäpään alue. Kostianvirran suistoon, Mallasveden rantamaisemiin nousevasta asuinalueesta piti tulla Pälkäneen käyntikortti. Nyt moni kaipaa asuinalueen tieltä väistynyttä leirintäaluetta, joka toi sentään asiakkaita kylän palveluihin.

Nenäpään passiivitaloalue ei toteutunut, ja rakenteiden ongelmat pilasivat koko alueen maineen. Uusia taloja ei lähde liikkeelle, kun edellisistäkin kaupitellaan edelleen asuntoja. Niitä ei ole helppo myydä rähjäisen työmaan keskeltä.

Nenäpään alue tarvitsisi kokonaan uuden startin. Sitä vaikeuttaa tiukka kaava, joka pakottaa rakentamaan kahteen kerrokseen, vaikka keskustassa olisi kysyntää ikäihmisillekin sopivista yksikerroksista asunnoista.

Nenäpään lisäksi pusikoituminen uhkaa pian toistakin arvoaluetta: Lomakodin alueen 11 tontista vain neljä on myyty. Mikäli viime vuosina kaavoitetut uudet asuinalueet pistetään kerralla myyntiin, myös Tommolaan ja Roholaan muodostuu pelto, jonka keskellä nököttää yksittäisen uudisasukkaan pirtti. Sellainen näky karkottaa ostajia tehokkaasti.

 

Nykyajan perheasunto ei ole enää 200-neliöinen talo, vaan reilun sadan neliön asunto, joka voi olla omakoti-, rivi- tai kerrostalossa, kunhan sijainti on hyvä.

Takavuosikymmeninä parinsadan neliön lukaaleita rakentaneet joutuvat totuttelemaan ajatukseen, että asuntokaupassa ylimääräiset neliöt joutuu antamaan kaupan päälle. Asumisen trendi suuntautuu entistä pienempiin asuntoihin, koska ihmiset eivät halua lämmitettävää, siivottavaa ja maksettavaa tilaa, jos sitä ei tarvita.

Mummonmökkejä kehittänyt Luopioinen on saamassa liikkeelle ViherKostialan alueen, jos 50–70-neliöiset pientalot pystytään rakentamaan reilun sadan tonnin hintaan. Asialla ei ole kunta, vaan Luopioisten Yrittäjät ja ennen kaikkea yhdistyksen toimelias toiminnanjohtaja Seppo Kääriäinen. Hän on kehittänyt eteenpäin Ari ja Pertti Toivarin mummonmökki-ideaa. Lisäksi se on omittu muun muassa Valkeakoskella, joka hankki pientaloihin keskittyneen talonäyttelyn avulla sekä muuttajia että mainetta.

 

 

Millaisen talon saa samalla hinnalla Pälkäneeltä, Hauholta, Lammilta, Kangasalta ja Valkeakoskelta

300 000 e

298 000 eurolla saa vuonna 1928 rakennetun ja 1965 laajennetun talon Sappeesta Arajärven rannasta.

Pälkäne

Omakotitalo 4-5h+k+2xwc+khh+ph+s, 183,0 m² (rak. 1950): 310 000 €

Kerrostalo3h+k+khh+kph+s+2vh+iso lasitettu parveke, 134,5 m² (rak. 2010): 300 000 €

Omakotitalo 5h, k, aula, wc/suihku, eteinen, lasikuisti, teras, 151,7 m² (rak. 1928): 298 000 €

Omakotitalo 3mh + oh + k + kh + kph+s + ulkosauna + autotalli, 135,0 m² (rak. 2003): 296 000 €

 

Hauho

ei kohteita

 

Lammi

ei kohteita

 

Vuonna 1954 rakennettu 120-neliöinen rintamamiestalo Halimajärven rannassa maksaa 299 000 euroa.

Kangasala

Omakotitalo 7h+k, 207,0 m² (rak. 1970): 310 000 €

Omakotitalo 6mh, työh, oh, k, khh, ph, s, aula, 203,7 m² (rak. 2003): 310 000 €

Omakotitalo 5h+k+s, 120,0 m² (rak. 1954): 299 000 €

Kerrostalo3h,k,s,piha, 107,5 m² (rak. 2012): 299 000 €

Omakotitalo 5h, k, s, khh, 122,5 m²: 298 000 €

Omakotitalo 5h+avokeittiö+khh+2xwc+ph/s+aula+terassi+ak+varast, 143,0 m² (rak. 2015): 298 000 €

Kerrostalo4h, k, kph, s, p, 106,0 m² (rak. 2012): 298 000 €

Omakotitalo alakerta: 4 mh, k, oh, aula, s, ph, khh, wc, yläke, 286,0 m² (rak. 2004): 298 000 €

 

Vuonna 2010 rakennettu 154-neliöinen talo Valkeakosken Lintulassa maksaa 298 000 euroa.

Valkeakoski

Omakotitalo 5h,k,s-os,khh,2xwc,vh,terassi,autotalli/varasto, 183,0 m² (rak. 1994): 312 000 €

Omakotitalo 5h,k,aula,s,khh,vh,2xerill.wc,var,at,ter,kuisti, 154,0 m² (rak. 2010): 298 000 €

Omakotitalo 6h+k+s+kodinhoito+kuivaushuone+ullakko, 180,0 m² (rak. 1950): 289 000 €

 

 

250 000 e

Viisi vuotta sitten rakennettu 166 neliön omakotitalo Aitoon Pukkuvuoressa maksaa 249 000 euroa.

Pälkäne

Rivitalo4h+avok+s+kph/khh+2xwc+vh terassi+parveke, 90,5 m² (uusi): 266 550 €

Omakotitalo 3-4h,k,et,aula,2xwc,khh,kph,s,kuisti,2xvh, 160,0 m² (rak. 2002): 249 000 €

Omakotitalo 6h,k,2xkph,er.wc,sauna,khh,terassi, 166,0 m² (rak. 2012): 249 000 €

Paritalo5h, k, kph, s, 2 x wc, las. terassi, var., ak, 95,5 m² (rak. 2011): 249 000 €

Rivitalo3h+avok+s+kph/khh+2xwc+vh+ terassi+parveke, 83,0 m² (uusi): 244 155 €

 

Vuonna 1992 valmistunut 223-neliöinen talo on Hauhon kallein tällä hetkellä myynnissä oleva omakotitalo. Se maksaa 239 000 euroa.

Hauho

Omakotitalo 6-5h, k, s, kph, pkh, khh, 2 wc, 2 var, iso parvek, 223,0 m² (rak. 1992): 239 000 €

 

Vuonna 2002 valmistunut 210 neliön talo Lammin keskustassa on tällä hetkellä kallein Lammilla myynnissä oleva asunto. Sen hinta on 259 000 euroa.

Lammi

Omakotitalo 6h,k,tkh,3wc,2kph,s,ak,3var,patio. 210,0 m² (rak. 2002): 259 000 €

 

Vuonna 1988 rakennettu 140 neliömetrin talo Ruutanassa maksaa 249 000 euroa.

Kangasala

Paritalo4h,k,s, 84,0 m² (rak. 2016): 255 000 €

Omakotitalo 4mh,th,oh,k,khh,s,ph,2xwc,2xvh,at, 130,0 m² (rak. 1988): 249 000 €

Rivitalo4-5h,k,ph,s,kph,erill.wc,2xvh,p,var,ulkovar,ak, 113,5 m² (rak. 2005): 249 000 €

Rivitalo3-4h, k, s, kph, wc, vh, var, p, 94,5 m² (rak. 2010): 249 000 €

Omakotitalo 4-5 h, työh., takkah., khh, kph/s, 2 x wc, autokat, 152,0 m² (rak. 1989): 245 000 €

Omakotitalo 3h+k+takkah+s+wc, 94,0 m² (rak. 1982): 245 000 €

 

Vuonna 2004 rakennettu 105-neliöinen talo Valkeakosken Lotilassa maksaa 249 000 euroa.

Valkeakoski:

Omakotitalo 5h,k,kph/wc,s,wc,vh,lämmin varasto, autokatos, 130,0 m² (rak. 2011): 262 000 €

Omakotitalo 3h,k,s,kph,kht,vierash.,erill.wc,at,terassi, 105,0 m² (rak. 1988): 255 000 €

Rivitalo3-4h+k+s, 105,0 m² (rak. 2004): 249 000 €

Omakotitalo 7h,k,apuk,s-osasto,khh,2xwc,2xat,varastotilaa, 176,0 m² (rak. 1984): 249 000 €

Omakotitalo 5h, k, s, 174,0 m² (rak. 2011): 245 000 €

 

200 000 e

Vuonna 1927 rakennettu ja 2004 remontoitu 130 neliömetrin omakotitalo Puutikkalassa maksaa 208 000 euroa.

Pälkäne

Omakotitalo 5h,k,s,khh, 2xWc,3 kpl vh, yläk.aula,lasikuisti, 130,0 m² (rak. 2004): 208 000 €

Omakotitalo 5h, k, s, ph, pkh, khh, 2wc, vh, et, var, 159,5 m² (rak. 1992): 199 000 €

Luhtitalo3h+avok+s+khh+wc+vh+lasitettu terassi, 67,0 m² (uusi): 199 000 €

 

Hauholla ei ole tällä hetkellä myynnissä parinsadan tuhannen euron asuntoja. Lähimmäs hintaluokkaa sattuu vuonna 2004 valmistunut 150 neliön talo. Sen hinta on 169 500 euroa.

Hauho

Omakotitalo 5h+k+yläkerran tupakeittiö+sauna+ psh+khh+vh+3wc+p, 150,0 m² (rak. 2004): 169 500 €

 

Vuonna 1988 rakennettu 210 neliömetrin talo Lammilla maksaa 195 000 euroa.

Lammi

Omakotitalo 3mh+oh+k+2wc+2vh+khh+psh+s, 121,0 m² (rak. 1999): 210 000 €

Omakotitalo 8h, k, psh, s, tk, 2 wc, khh, vh, 2 kellaria, tekn, 210,0 m² (rak. 1988): 195 000 €

 

Vuonna 1972 rakennettu 185 neliömetrin talo Ranta-Koivistossa maksaa 199 000 euroa.

Kangasala

Rivitalo4h, k, s, 2x erill. wc, vh, lasit.p, 110,0 m² (rak. 1977): 199 000 €

Omakotitalo 6h, k, ph, s, khh, 2 wc, 3vh, at, var, 185,5 m² (rak. 1972): 199 000 €

Paritalo4h,k,aula,khh,ph,s,2xwc,autokatos, 149,0 m² (rak. 1990): 199 000 €

Omakotitalo 5h,k,apu k,ph,kph,s,wc,2xvh,varastot, at, ak, 140,0 m² (rak. 1985): 199 000 €

Omakotitalo 5h, k, s, ph, 2wc, vh, var, autokatos, p, 114,0 m² (rak. 1975): 199 000 €

 

Neljä vuotta sitten valmistunut 121-neliöinen talo Valkeakosken Kärjenniemessä maksaa 196 000 euroa.

Valkeakoski

Omakotitalo 7h, k, s, 150,0 m² (rak. 1957): 207 000 €

Kerrostalo3h,k,s, 81,0 m² (rak. 2013): 196 500 €

Omakotitalo 5h+k+s+khh+2wc+työtila+aula+varasto, 121,5 m² (rak. 2013): 196 000 €

 

150 000 e

147 000 eurolla saa Tommolan alueelta Onkkaalasta 1969 rakennetun 119-neliöisen omakotitalon, jonka remontti on hieman kesken.

Pälkäne

Rivitalo3h+k+kph/khh+sauna+erill.wc, 73,0 m² (rak. 2012): 149 000 €

Omakotitalo 3xmh,oh,th,ph/s,k,rt,2xwc,khh,varasto+at, 116,0 m² (rak. 1985): 148 000 €

Omakotitalo 4h,k,kph,s,ph,wc,vh,at,var, 119,0 m² (rak. 1969): 147 000 €

 

Vuonna 1987 rakennettu 105-neliöinen talo Hauholla maksaa 168 000 euroa.

Hauho

Omakotitalo 5h,k,kph,sauna, 105,0 m² (rak. 1987): 168 000 €

 

Vuonna 1989 rakennettu 103-neliöinen talo Lammilla maksaa 147 000 euroa.

Lammi

Omakotitalo 4h, k, s, psh, 2wc, terassi, askartelu-var.tilat,, 110,0 m² (rak. 1981): 155 000 €

Omakotitalo 3mh+oh+takkah.+k+wc+khh+psh+s+varasto+at, 103,0 m² (rak. 1989): 147 000 €

 

Vuonna 1990 rakennettu 128-neliöinen talo Kivisalmentien varressa Kuhmalahdella maksaa 149 900 euroa.

Kangasala

Rivitalo3h + k + s, 80,0 m² (rak. 1973): 152 000 €

Rivitalo4h, k, s, parveke ja terassi, 92,0 m² (rak. 1989): 152 000 €

Rivitalo4h, k, s, 91,0 m² (rak. 1972): 151 700 €

Rivitalo3h, k, ph, s, wc, vh, 74,5 m² (rak. 1979): 150 000 €

Rivitalo3h+k+sauna+pesuh+wc+vh, 74,5 m² (rak. 1979): 149 946 €

Omakotitalo 4h+k+kph+s, 128,0 m² (rak. 1990): 149 900 €

Kerrostalo3h, k, kph/wc, vh, lasit. parveke, 76,0 m² (rak. 1976): 148 000 €

 

Vuonna 1946 rakennettu 125-neliöinen rintamamiestalo Valkeakosken keskustassa maksaa 149 000 euroa.

Valkeakoski

Omakotitalo 4h,k,takkah.,kph,s,wc,vh,at.,varasto, 118,0 m² (rak. 1975): 153 000 €

Omakotitalo 5h, k, wc, wc/suihku, s, pesuhuone, pukuhuone, ask, 125,0 m² (rak. 1946): 149 000 €

Omakotitalo 6h, k, s, ask.h, parv., at., 160,0 m² (rak. 1951): 148 000 €

Omakotitalo 4h,k,oh,wc,eteinen,vilpola,s-os,ah,kellari,at, 100,0 m² (rak. 1952): 145 000 €

Omakotitalo 4h, k, s, 110,0 m² (rak. 1956): 145 000 €

 

120 000 e

Vuonna 1971 rakennettu 117-neliöinen omakotitalo Onkkaalassa maksaa 119 000 euroa.

Pälkäne

Omakotitalo 5h, k, s, tkh, 150,0 m²: 120 000 €

Omakotitalo 1mh, oh, k, sauna, pesuhuone, hoitotila, 2 wc ja a, 90,0 m² (rak. 1955): 119 500 €

Omakotitalo 4h, k, s, 2ph/wc, wc, at, var, terassi, 117,0 m² (rak. 1971): 119 000 €

Paritalo3h, k, s, ph, khh, 2wc, at, 93,0 m² (rak. 1989): 119 000 €

 

112 000 eurolla saa vuonna 1946 rakennetun 120-neliöisen talon Hauholta.

Hauho

Omakotitalo , 120,0 m² (rak. 1946): 112 000 €

 

75-neliöinen rivitalon päätykolmio Lammilla maksaa 119 000 euroa.

Lammi

Rivitalo3 h, k, khh, kph/wc, s, wc, vh, ak, 86,0 m² (rak. 2004): 119 000 €

Rivitalo3 h, k, s, wc, vh, autokatos, 75,0 m² (rak. 2003): 119 000 €

Rivitalo3h+k+vh+wc+psh+s, 76,0 m² (rak. 1999): 119 000 €

 

119 000 eurolla saa rivitalokaksion Mäyrävuoresta.

Kangasala

Kerrostalo3h,k,kph, lasitettu parveke, 70,5 m² (rak. 1966): 119 500 €

Omakotitalo 5h+k+kph+s+wc+at, 140,0 m² (rak. 1935): 119 500 €

Omakotitalo 6-7h, k, 3xwc, kph, s + talousrakennus, 220,0 m² (rak. 1925): 119 000 €

Kerrostalo3h+k+las.p, 70,5 m² (rak. 1966): 119 000 €

Rivitalo2h+k+sauna+pesuh+wc+vh, 61,0 m² (rak. 1982): 119 000 €

Luhtitalo3h+k+ph+parveke, 75,5 m² (rak. 1980): 119 000 €

Kerrostalo3h,k,s,vh,parv., 79,0 m² (rak. 1982): 119 000 €

 

119 500 eurolla saa vuonna 1963 rakennetun 85-neliöisen talon Valkeakosken keskustan tuntumasta.

Valkeakoski

Kerrostalo4h+k+p, 99,0 m² (rak. 1946): 121 000 €

RivitaloEerola/3h,k,kph,s, 79,0 m² (rak. 1991): 119 500 €

Omakotitalo 3-4h,k,s, 85,0 m² (rak. 1963): 119 500 €

Kerrostalo3h,k,s,kph,wc,vh,lasitettu parveke, 73,5 m² (rak. 1984) 119 000 €

Rivitalo2h,k,kph,s,wc,ter,at, 56,5 m² (rak. 1986) 119 000 €

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?