Kausikorttihaaste lähestyy 4000:n rajaa

Sappeen kausikortin saa satasella, jos kampanjaan osallistuu tavoiteltu määrä laskijoita.

Tuhannet kausikortin varaajat seuraavat jännityksellä, miten Sappeen kausikorttikampanja etenee. Viikonloppuna ylitettiin 3500 varauksen raja, ja pian koossa alkaa olla neljäsosa tavoitellusta 16 500 kausikortista. Mikäli haastekampanjassa päästään marraskuun puolivälissä tavoitteeseen, kampanjaan osallistuneet saavat kausikorttinsa satasella. Kausikortin normaalihinta on 520 euroa.

Rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo, että varauksia on kertynyt odotetulla tahdilla.

– Tavoite on kova, mutta edellistalvien kävijämäärien perusteella ihan realistinen. Uskon, että se saavutetaan. Meillä on vielä joitain keinoja, joilla kampanjaa saadaan entistä paremmin ihmisten tietoisuuteen.

Sappeen haastekampanja on alalla uutta.

– Tässä on tavallaan tuotu joukkorahoituskampanjan tuulia lasketteluun.

Edes omien välineiden puute ei estä tarjoukseen tarttumista, sillä myös välinevuokraamoon myydään ”kausikortteja”. Laskettelu- tai lumilautavälinesetin saa Sappeen vuokraamosta päiväksi kerrallaan samaan 99,99 euron kausihintaan kuin hissiliputkin.

 

Bikeparkiin uusi rata ensi kesäksi

Sappee Bike Parkiin myytiin haastekampanjan siivittämänä täksi kesäksi ennätykselliset 1300 kausikorttia. Kausikorttilaisten ansiosta kauden kävijämäärissä kirjataan suuria kasvuprosentteja.

– Minulla on sellainen fiilis, että edullisia kausikortteja ostivat monet maastopyöräilijät, jotka eivät olleet ennen käyneet bikeparkeissa. Sana on kiirinyt entistä laajemmalle, kun uudesta lajista innostuneet ovat kertoneet kavereilleenkin, ettei alamäkipyöräily ole niin vaativa laji kuin esimerkiksi videoista voisi luulla, Kosti Puurunen sanoo.

Kautta on vielä pari viikkoa jäljellä. Bike Park sulkee 1. lokakuuta. Ensi viikonloppuna Bike Park on varattu enduron SM-sarjan päätösosakilpailuun.

Bike Parkissa on loppukesän aikana rakennettu uutta rataa, jonka suunnittelussa on ollut mukana lajin legenda Matti Lehikoinen. Uudesta radasta saatiin valmiiksi noin puolet. Loput viimeistellään ensi vuonna.

– Uuden radan vallimutkia ja hyppyreitä ei tarvitse tasoittaa laskettelukaudeksi, sillä ne hautautuvat Iso-Streetin lumimassojen alle, Kosti Puurunen kertoo.

Uuden radan pohjat ojitettiin niin, etteivät rakenteet kerää sadevesiä.

– Sappeenvuoressa ohuen maakerroksen alla on vastassa kallio, jota pitkin vedet valuvat. Tänä kesänä ratoja on saanut korjailla ihan tarpeeksi valumavaurioiden vuoksi.

Kausikorttikampanja siivittä Bike Parkin tänä kesänä kunnon kasvuun. Samaa yritetään laskettelukaudella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?