Syysretki: Ensi sunnuntaina Timo Nieminen johdattaa retkeläisiä Laipanmaan vanhan asutuksen äärelle

Laipan polkuja pitkin sadan vuoden taakse

Vehmaan mäkiuuni. Kuva Timo Nieminen

Timo Niemisen johdattaman Laipan syysretken aika koittaa jälleen ensi sunnuntaina  24. syyskuuta. Kokoontuminen on  Rajalan kämpällä, josta lähdetään matkaan aamulla kello 9.15.

Suomen juhlavuoden kunniaksi retken teemana on asukkaat ja asuminen Laipan sydänmailla sata vuotta sitten. Noin neljän kilometrin pituinen reitti kiertää kämpän ympäristössä muun muassa Vehmaalla ja Verkkojärvellä, ja sen varrella tutustutaan asumisen jäänteisiin ja entisten asukkaiden tarinoihin.

Paikalle löytää seuraamalla Laipan vaelluspolun opasteita Kuhmalahti-Sahalahti -tieltä tai Luopioisten Holjasta. Kimppakyydit Pälkäneen kunnanviraston parkkipaikalta lähtevät kello 8.30. Paluu Pälkäneelle tapahtuu noin kello 14.

Retkelle sopivat jalkineiksi parhaiten kumisaappaat tai vaelluskengät. Muuten pukeudutaan sään mukaan huomioon ottaen mahdolliset hirvikärpäset. Mukaan otetaan omat eväät, ja matkan varrelle viritetään makkaranuotiot.

Lisätietoja: Timo Nieminen (040 5236776).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?