Rautajärvellä puidaan vanhaan malliin

Kauramaan reunalla näkyy puintikalustoa traktorivetoisesta puimakoneesta Massey Harrikseen, miehet niittävät kauraa viikatteella ja olkia paalataan käsinpaalaimella suuriksi paaleiksi – syksy saapuu myös Vanhaan savottaan.

Puinnin ohessa tarjolla on myös metsähistoriaa monessa muodossa ja eri aikakausilta niin käytännön työnäytösten kuin monenkirjavan näyttelyesineistönkin osalta. Tuohta hyödyntävien erilaisten käyttö- ja koriste-esineiden valmistamiseen liittyviä puhdetöitäkin pääsee tapahtumassa ihailemaan.

Syksyistä latotanssitunnelmaa luo Enso Kusetti -yhtye, ja Tuusulan Lottaperinneyhdistyksen lotat maistattavat historiakerronnan ohessa kahvinvastiketta ja pettuleipää, jonka valmistuksen salojakin samalla aukaistaan.

Vanhan ajan puintipäivä käynnistyy lauantaina 23.9. kello 10.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?