Musiikkipäiväkoti Kannel: Uudessa päiväkodissa vietettiin avointen ovien päivää

Yhä useampi yksityinen päiväkoti erikoistuu

Musiikkipäiväkoti Kanteleessa Vatialassa vietettiin torstaina avointen ovien päivää. Tamperelaiset Heli Kankkunen ja Eemil kävivät tutustumassa Eemilin mahdolliseen tulevaan hoitopaikkaan.

Yhä useammat päiväkodit erikoistuvat teemapäiväkodeiksi. Erityisen yleisiä esimerkiksi liikunta-, kieli- tai luontopainotukset ovat yksityisillä päiväkodeilla, jotka kilpailevat erikoistumalla. Kangasalan yksityisten päiväkotien uusin tulokas, elokuussa Vatialassa aloittanut Pilke päiväkoti Kannel on erikoistunut musiikkiin. Päiväkodissa on sähköpiano, ja valikoima soittimia on koko ajan lasten ulottuvilla yhdessä salissa. Musiikkipainotteisuus toteutuu arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

– Musiikki näkyy meillä paitsi ohjatuilla tuokioilla, myös arjen kaikissa toiminnoissa. Musiikkia ja loruttelua tehdään muun muassa siirtymä- ja perushoitotilanteissa. Esimerkiksi vaippaa vaihdettaessa hoitaja voi samalla lauleskella lapselle, päiväkoti kanteleen johtaja Susanna Itäkare kertoo.

Itäkare jatkaa, että uudistuneet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet (vasu) ohjaavat ylipäätään kaikkea toimintaa laaja-alaisemmaksi ja arjen tilanteet läpäiseviksi. Vasu myös kannustaa pidempiin projekteihin.

Valtaosa Pilke-päiväkotiketjun päiväkodeista on erikoistunut johonkin teemaan. Ketjulla on Pirkanmaalla Kangasalan lisäksi kaksi päiväkotia Tampereella ja yksi Nokialla. Lähiaikoina aukeaa päiväkoti myös Pirkkalaan.

– Lähes kaikki Pilkkeen päiväkodit ovat erikoistuneet johonkin teemaan. Vain muutamissa pienemmissä taloissa painotusta ei ole, Itäkare toteaa.

Päiväkoti Kannel on mitoitettu 60 lapselle ja kolmelle ryhmälle. Tällä hetkellä päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää, alle ja yli 3-vuotiaiden ryhmät.

Painotuksen perässä Kangasalle?

Monen perheen ensisijainen päiväkotivalinta on yhä edelleen lähipäiväkoti, on se sitten yksityinen tai kunnallinen. Monet ovat kuitenkin valmiita myös pidempiin päiväkotimatkoihin, mikäli tietty painotus kiinnostaa.

– Meillä on edessä päivähoidon aloitus vuoden vaihteessa. Yksi vahva vaihtoehto on päiväkoti Kannel juuri musiikkipainotuksensa vuoksi. Eemil, lokakuussa 2, on nimittäin tosi kiinnostunut musiikista, Tampereen Atalassa asuva Heli Kankkunen kertoo.

Kankkusta ei haittaa, vaikka tulevaan työmatkaan Tampereen keskustaan tulisi kolmen kilometrin koukkaus Kangasalan kautta.

– Olen tottunut ajamaan autolla pidempää työmatkaa, joten kolmen kilometrin ylimääräinen matka päiväkotiin ei tunnu missään. Hoitopaikat tuntuvat sitä paitsi olevan aika täynnä Itä-Tampereella kuten monessa muussakin paikassa, Kankkunen miettii.

Musiikkipäiväkoti Kannel sijaitsee Holvastintien varressa Kangasalan ja Tampereen rajan läheisyydessä.

 

 

Yksityiset päiväkodit Kangasalla:

  • Englanninkielinen päiväkoti Jumping Beans English Daycare, Ruutana
  • Englanninkielinen leikkikoulu, Pikonlinna
  • Kristillinen päiväkoti Kikunoora, Pikkola
  • Liikuntapäiväkoti Touhula, Ilkko
  • Liikunta, luonto -ja seikkailukasvatukseen painottunut Touhula VekaraMäki, Mäntyveräjä
  • Pilke musiikkipäiväkoti Kannel, Vatiala
  • Yksityinen perhepäivähoito: Kangasalan Yksityiset Päivähoitajat ry ja kristillinen ryhmäperhepäivähoito Sylkky, Sahalahti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?