Kela palvelee monipuolisesti

Vastine uutiseen: Kela karkaa yhä kauemmas (Sydän-Hämeen Lehti 20.9.2017)

Sydän-Hämeen Lehdessä keskiviikkona 20.9. julkaistussa uutisessa käsitellään Kelan Pälkäneen palvelupisteen aukioloaikamuutosta. Syyskuun loppuun saakka Kela palvelee Pälkäneellä maanantaisin kello 9–12 ja 13–15. Lokakuun alusta alkaen Kela palvelee maanantaisin ajanvarauksella. Pälkäneen yhteispalvelupiste palvelee jatkossakin maanantaisin kello 9–15. Asiakkaan kannattaa varata aika etenkin silloin, kun hänen elämäntilanteensa muuttuu ja hän tarvitsee neuvontaa tukien hakemisessa eikä löydä tarvitsemaansa tietoa esimerkiksi Kelan verkkosivuilta.

Monissa etuusasioissa riittää soitto Kelan palvelunumeroon. Jos palvelunumerossa on soittohetkellä ruuhkaa, asiakas kuulee soittopyynnön jättämisestä kertovan tiedotteen. Asiakas voi toimia siinä saamansa ohjeen mukaan, jolloin Kelan palveluneuvoja soittaa takaisin saman päivän aikana. Takaisinsoitto on asiakkaalle maksuton. Puhelinpalvelusta voi myös varata ajan. Tällöin Kelan palveluneuvoja soittaa asiakkaalle sovittuna aikana.

Uutisessa kerrotaan virheellisesti, että perustoimeentulotukihakemuksen tulee olla Kelassa viimeistään hakemiskuukautta edeltävän kuukauden puoliväliin mennessä. Jatkohakemus Kelaan voidaan toimittaa kaksi viikkoa ennen aiemman päätöksen voimassaoloajan päättymistä, mutta kyseessä ei ole takaraja hakemuksen toimittamiselle. Perustoimeentulotuki voidaan myöntää yleensä hakemuksen saapumiskuukauden tai sitä seuraavan kuukauden alusta.

Hakemuksen ja liitteet voi toimittaa kätevästi Kelan verkkoasiointipalvelussa osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Selkeä kännykällä otettu kuva riittää liitteeksi.

Uutisessa käsitellään lisäksi Kelan etäpalvelua. Etäpalveluratkaisu parantaisi Kelan palvelujen saatavuutta sekä mahdollistaisi Kelan palvelujen ajallisen laajentamisen. Kela on valmis etenemään etäpalvelun osalta Pälkäneellä. Etäpalvelun käyttöönoton esteenä tällä hetkellä on kunnan hyväksynnän puuttuminen.

 

Lauri Eloranta

ryhmäpäällikkö

Kela, Keskinen asiakaspalveluyksikkö, Pirkanmaan palveluryhmä 1

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?