Pälkänettä omin silmin

Mikkolan Navetan Kalleriassa on syyskauden ajan esillä Marketta Vaismaan toimittamaan valokuvakirjaan Parasta aikaa – Pälkäne omin silmin -perustuva valokuvanäyttely. Kuvat ovat Pasi Tiitolan ja tekstit Marketta Vaismaan. Ripustus on Outi Nummen käsialaa.

Pälkäneen kunnan julkaiseman kirjan esipuheessa kunnanjohtaja Janita Koivisto, itsekin Pälkäneeltä kotoisin, korostaa, että jokainen kokee kotikuntansa omin silmin. Kirjassa on yhden lapsuutensa ja nuoruutensa Pälkäneellä viettäneen valokuvaajan tulkinta. Jonkun toisen ottamat kuvat olisivat erilaisia ja yhtä arvokkaita. Marketta Vaismaan kauniit tekstit syventävät niin kirjan kuin näyttelynkin viestiä.

Kuvissa seikkailee mystinen punapukuinen neiti matkalaukkunsa kanssa. Ehkä hän on kuvaajan alter ego, joka palaa kotiseudulleen vuosien jälkeen. Kuvat olivat aiemmin esillä pääkirjasto Arkissa, mutta Navetan näyttelyyn otosta on laajennettu lähinnä luopioislaisilla aiheilla.

Mikkolan Navetta (Keskitie 5, Luopioinen) avoinna ti-la klo 10-14.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?