Aloitteiden käsittelyä odotellaan

”Ei meistä kaupunkilaisia” ´-aloitteiden käsittelyä Kangasalan valtuustossa odotellaan. Kunnan johto ei ole kovin innokkaasti aloitteisiin suhtautunut, mutta aikaahan on 1.12. asti.

Vaikka asia periaatteessa on vielä kesken, Kangasalla viedään silti touhulla kaupunkiajatusta eteenpäin. Toisaalta, Kirkonkylässä ei enää ole mitään pilaamista, joten 6-10-kerroksiset rakennukset eivät enää haittaa. Mutta miksi rakentaa lisää asuntoja ja liiketilaa, kun entisiäkään ei ole saatu täytettyä?

Tietenkään ei voida odottaa, että ihmiset ensin muuttavat Kangasalle ja vasta sitten heille rakennetaan asuntoja, mutta eikö voisi kuitenkin ensin selvittää mihin ja minkälaisiin asuntoihin ihmiset haluavat muuttaa? Jo kaupunkipäätös perustui vain mutu-tietoon. Miksi ei voida tehdä markkinointitutkimusta, josta selviäisi, mikä tuo Kangasalle asukkaita ja yrityksiä, ja mihin he haluavat muuttaa.

Ennen kaikkea me aloitteiden kannattajat haluaisimme, että tehtäisiin edes jonkinlainen selvitys siitä, miten kaupungiksi muuttuminen oikeasti vaikuttaisi Kangasalan vetovoimaan. Me kun epäilemme vahvasti, että siitä olisi mitään hyötyä. Varsinkin kun Kangasalla ei edes ole varsinaista keskustaa enää. On vain nauhataajama, jonka toisessa päässä on kuoleva Kirkonkylä ja toisessa vähän elinvoimaisempi Lentolan kauppakeskittymä. Jos tästä ”nauhasta” siirrytään pari kilometriä sivuun, on edessä metsää, peltoa, haja-asutusta ja vettä. Kovin on kapea kaupunki syntymässä.

Terttu Koivisto

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>