Kotimenestys: LP Kangasala otti heti voiton Pitkäjärvellä

Oikealla tiellä

Ensimmäinen kotipeli, televisiokamerat ja yli 250 katsojaa eivät kipsanneet LP Kangasalan joukkuetta lauantaina Pitkäjärvellä. Kangasalalaiset ottivat avausvoittonsa Mestaruusliigassa LP-Vampulasta erin 3–1 (25–16, 16–25, 25–23, 25–13).

– Se oli hyvä kotialoitus. Keskipeli oli tosi vahvaa, ja suunnitellusti saimme horjutettua vastustajaa kovilla syötöillä, Kangasalan luotsi Janne Anturamäki myhäilee.

Kolmen tasaisen erän jälkeen – ja etenkin kolmannen erän käännyttyä kotijoukkueelle viime metreillä – vierailijoiden itseluottamus ja vastaanottopeli romahtivat täysin, ja LP Kangasala marssi selvään erä- ja otteluvoittoon.

Sunnuntaina vastus pomppasi monta pykälää kovemmaksi, kun LP Kangasala matkusti Hämeenlinnaan perinteisesti kivikovan HPK:n vieraaksi. Kahden mainion erän jälkeen LP:n ote kirposi lähes samalla tavalla kuin Vampulalla edellisiltana Pitkäjärvellä, ja HPK nappasi voiton 3–0 (25–23, 25–18, 25–11).

– Tiesimme, että HPK:lla on kovat laiturit, ja lähdimme syöttämään osin riskillä. Jonkin verran se aiheutti virheitä, ja samaa taktiikkaa käyttänyt vastustaja vain oli tällä kertaa meitä parempi.

Kolmannen erän taktisista kömmähdyksistä ja selvistä numeroista huolimatta peli antoi kangasalalaisnäkökulmasta paljon hyvääkin. Pelaajien päät eivät painuneet kahdessa ensimmäisessä erässä missään tilanteessa, ja joukkue osoitti pystyvänsä haastamaan HPK:n tasoisen joukkueen – sekä kantamaan kahden peräkkäisen ottelupäivän aiheuttaman rasituksen.

LP Kangasalan voittosarake näyttää kotiotteluista täyttä sataa prosenttia ja vieraspeleistä nollaa. Tappiot tulivat kuitenkin vahvasti kotonaan pelaavaa nousijaa Jymyä vastaan kauden avausottelussa ja mestarisuosikki HPK:lle, eikä LP:n valmentaja Anturamäki ole tilanteesta huolissaan.

– On hyvä lähtökohta, että kotona ei suostuta häviämään – etenkin näin alkukaudesta. Paljon uusiutuneelle joukkueelle on etu pelata aluksi enemmän kotipelejä, joissa keskittymistä häiritseviä muuttuvia tekijöitä on vähemmän. Koetetaan jatkossa kantaa se vire sitten vielä vieraspeleihinkin, Anturamäki miettii.

Juuri kotivoittojen ottaminen sopisikin LP:lle nyt hyvin: joukkue pelaa kolme seuraavaa otteluaan Pitkäjärvellä. Ensi lauantaina vieraisille saapuu OrPo, seuraavana viikonloppuna Kuusamon Pölkky ja sen jälkeen Liiga-Ploki.

Jo liigapelejä ennen LP joutuu koetukselle Suomen cupissa, jossa joukkue pelaa yhden ottelun mittaisessa neljännesvälierässä Rantaperkiön Iskua vastaan torstaina Kaukajärvellä. Yksiselitteinen tavoite on raivata tie seuraavalle kierrokselle.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>