Sammakko väistäköön ihmistä

Lehdessämme oli (SHL 27.9.2017) todella hämmästyttävä kertomus jonkin sammakon aiheuttamasta tarpeesta siirtää pengertien paikkaa Hirvonsalmessa. Tämä on nyt taas esimerkki siitä, miten yhden asian liikkeen äänekkäät kannattajat voivat aiheuttaa haittaa ihmisten järkeville toimille ja hankkeille.

Milloin se on valkoselkätikka, milloin liito-oravan papana, jokin hyönteinen tai kukkanen ja nyt sitten sammakko, jonka elinpiirin takia jotakin hanketta ei voida toteuttaa! Eikö nykyinen presidenttimmekin kerran todennut, että valkoselkätikalla on siivet, se voi lentää toiseen metsään? Sammakkokin voisi loikata muutaman metrin sivuun, jotta ihminen voi toteuttaa pengertien sille paikalle, joka on tien käyttäjien kannalta paras. Mutta ei – sammakon elinpiiri on muka tärkeämpi asia.

En vastusta järkevää luonnonsuojelua, mutta tällainen yltiövihreitten ja muiden supersuojelijoitten kaikkiin vaatimuksiin suostuminen ei ole mitään “kestävää kehitystä” vaan pitemmän päällä vain haittaa asiallista ympäristön suojelua ja kehittämistä.

Lisäksi on otettava huomioon, että kunta maksaa tämän pengertien joidenkin – ehkä toispaikkakuntalaistenkin – mökkiläisten iloksi. Eikö luottamusmiesten velvollisuutena olisi huolehtia hiukan tarkemmasta ja tasapuolisemmasta verovarojen käytöstä?

Paul Tiililä

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>