Kirjastoissa lauletaan yhdessä

Kangasalan kirjastoissa järjestetään syksyllä laulutuokioiden sarja Suomi 100 -juhlavuoden tunnelmissa. Lähikirjastojen laulutuokiot ovat arki-iltaisin kello 18 lokakuun toisella viikolla. Sahalahdella lauletaan maanantaina 9.10., Vatialassa tiistaina 10.10. ja Kuhmalahdella torstaina 12.10. Pääkirjastossa laulutuokiota vietetään vasta joulukuussa, sillä tilaisuus on osa itsenäisyyspäivän aaton juhlaa. Sahalahdella ja Kuhmalahdella yleisöä laulattaa Matti Rauhalahti. Vatialassa ja pääkirjastossa laulattajana toimii puolestaan Terhi Niinimaa. Vatialassa kuullaan lisäksi runonlausuntaa ja Vatialan koulun kuoroa.

Kangasalan kirjastoissa on järjestetty satunnaisia lauluiltoja aiemminkin, ja tilaisuudet ovat olleet hyvin suosittuja. Esimerkiksi Kuhmalahdella on kokoonnuttu kevät- ja syyslaulujen merkeissä, ja pääkirjastolla lauluiltoja on ollut noin kerran vuodessa. Suomi 100 -juhlavuoden myötä Vatialan koulun vararehtori ja opettaja Terhi Niinimaa ehdotti, josko Vatialan kirjastossa voitaisiin järjestää lauluilta Suomi 100 -teemalla. Idea laajeni tapahtumasarjaksi, jonka merkeissä juhlavuoden laulutuokioita vietetään kaikissa Kangasalan kirjaston toimipisteissä.Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Sinivalkoinen sydän - Suomi 100 laulutuokiot:

  • Ma 9.10. klo 18–19 Sahalahden kirjasto. 100 laulujen vuotta –yhteislauluilta. Laulattajana Matti Rauhalahti.
  • Ti 10.10. klo 18–19 Vatialan kirjasto. Sinivalkoinen sydän –lauluilta. Vatialan koulun kuoro esiintyy. Jaana Laakso lausuu runoja. Laulattajana Terhi Niinimaa.
  • To 12.10. klo 18–19 Kuhmalahden kirjasto. 100 laulujen vuotta -yhteislauluilta. Laulattajana Matti Rauhalahti.
  • Ti 5.12. klo 14–15 Kangasalan pääkirjasto. Ikäpolvet yhdessä -lauluhetki. Laulattajana Terhi Niinimaa. Yhteislaulutilaisuus on osa itsenäisyyspäivän aaton ohjelmaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?