Luja-Lukko taipui kotiavauksessa

Pälkäneen Luja-Lukko hyppäsi tuntemattomaan heti ensi pelissään tällä kaudella. Vastustajaksi saapuneesta Raision Loimusta ei tiedetty juuri muuta kuin se, että joukkue viime kauden lopuksi pelasi välieriä ykkössarjaan nousseen Karhulan Veikkojen kanssa. Saavutus ei Pälkäneellä nähdyn kokoonpanon perusteella ollut mikään yksittäinen suonenveto, vaan Loimu osoittautui olevan varsin osaava joukkue nykykuosissaankin.

Luja-Lukko lähti kauden avaukseen kuusikolla Juhani Salminen, Valtteri Tynys, Tuomas Lehtilä, Akseli Viitala, Joni Sokka, Ville Järnvall ja liberona Niilo Nurmi. Ensimmäinen erä oli pälkäneläisittäin kohtuullisen hyvä, mutta pieni hermoilu näkyi hyökkäysvirheiden korkeassa määrässä – ja sitä kautta myös erävoiton lipumisena vieraille.

Toinen erä tarjosi illan parasta Luja-Lukkoa. Peli kulki koko joukkueella, ja Akseli Viitala oli syöttöruudussa lähes pitelemätön. Pitkän erätauon jälkeen hurmosta ei kuitenkaan löytynyt enää uudelleen.

– Taso tipahti jostain syystä. Toki vastustaja paransi torjunta ja syöttöpeliään, valmentaja Petteri Miettinen pyörittelee.

Voittoon olisi tarvittu Valtteri Tynyksen rinnalle toinen tehokas keskipelaaja ja hakkuri Järnvallille parempi päivä; harjoituspeleissä loistanut pallontappaja ei ollut nyt terävimmillään eikä paikkaajaa löytynyt. Niinpä Loimu korjasi avauspelistä pisteet erin 1–3 (22–25, 25–15, 19–25, 19–25).

Luja-Lukko ei tule pääsemään helpolla muissakaan peleissä.

– Katselin viikonlopun aikana sarjan tuloksia niin täytyy sanoa, että lohko on tänä vuonna todella kovatasoinen. Esimerkiksi samassa lohkossa pelaava TuTo voitti miesten Suomen cupissa ykkössarjaa pelaavan AitRi:n mennen tullen, Miettinen huomauttaa.

Syytä kauden luovuttamiseen ei pälkäneläiskannattajilla kuitenkaan ole, sen verran pirteältä Luja-Lukko kotiavauksessaan vaikutti. Nuoret Viitala ja Tynys esiintyivät rohkaisevasti, ja Joni Sokkakin osoitti olevansa jälleen hyvässä vireessä.

Pälkäneläiset metsästävät pisteitä seuraavan kerran ensi viikonloppuna, kun Luja-Lukko matkustaa Lapin Narvi-Pallon vieraaksi – ei Lappiin vaan Raumalle.

Luja-Lukon kausi alkoi tappiolla kotisalissa. Verkolla kamppailee Reko Käenniemi. Kuva: Hannu Söderholm.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>