Kausi alkaa: KU-68:n jahti kakkosdivisioonapaikasta alkoi takellellen, SB Luja mielii takaisin kolmoseen

Mielitietty löytyy pykälää ylempää

Viime kausi tarjosi SB Lujan edustusjoukkueelle kaikkea muuta kuin piti. Ylempään keskikastiin kolmosdivisioonassa tähynnyt joukkue valahti lopulta nelosdivisioonaan, kun ongelmia ilmeni niin maalinteossa kuin puolustuspäässäkin.

– Siinä meni kaikki ihan väärään suuntaan, muistelee Lujan Tommi Hildén.

Viime kaudella pelaamisen ohessa joukkueen valmentajana toiminut Hildén teki kauden päätteeksi tilaa uudelle valmennuskolmikolle. Hän on varsin tyytyväinen ratkaisuun, jossa Aki Lindholm, Jarmo Jussila ja Erkki Hyöki kantavat jatkossa valmennusvastuun.

– Toivottavasti se näkyy itselläni parempana pelinä, kun voi keskittyä pelaamiseen eikä tarvitse miettiä aikalisiä tai sitä, kuka menee missäkin tilanteessa kentälle. Kolme valmentajaa pystyy harjoituksissakin katsomaan hyvin, että porukka tekee asioita kuten on sovittu, Hildén tuumaa.

Jussila ja Hyöki ovat luoneet joukkueelle uusia kuvioita, Lindholm tuo puolestaan penkin taakse auktoriteettia. Salibandya ei ole lähdetty keksimään uudelleen, mutta viilaukset karvauspeliin ja oman pään pelaamiseen voivat tuoda joukkueen otteisiin kaivattua varmuutta.

Kehno viime kausi ei aiheuttanut suurta pelaajakatoa Lujassa, vaan tulijoita oli lopulta poistujia enemmän. Nousua takaisin kolmosdivisioonaan tavoittelevan joukkueen kannalta erinomaista on, että viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Jarkko Ottman on jälleen iskussa. Isoja odotuksia onkin lastattu Ottmanin, toisen maalisepon eli Joni Haatajan ja puolustuspelin taitavan Riku Kuirin muodostaman kolmikon harteille.

Luja aloittaa kautensa Ideaparkin uusilla salibandykentillä ensi lauantaina. Ensimmäisenä vastaan asettuu kova tasonmittari: aiemmilta neloskausilta tuttu LeTo, jonka kanssa Luja on pelannut tiukkoja ja tulikivenkatkuisia otteluita.

SB Luja on keskittynyt kauden alla Suomen cupin sijaan harjoitusotteluihin, joissa uusien kuvioiden sisäänajo oli helpompaa. Joni Haatajalta ja Tommi Hildéniltä odotetaan tehoja myös alkavalla kaudella.

Kotikentällään Luja isännöi sarjaturnausta lauantaina 28. lokakuuta.

 

KU jatkaa Suomen cupissa

Kangasalalaisen KU-68:n edustusjoukkueen askelmerkit kauteen kuulostavat tutuilta.

– Tavoitteena on nousta kakkosdivisioonaan, ja ainakin paperilla meillä on koossa kaikkien aikojen KU, joukkueen pelaajavalmentaja Jussi Hietaranta sanoo.

Viime kaudella kauteen lähdettiin samoin ajatuksin ja vahvalla alulla, mutta lopussa tie karsintoihin nousi pystyyn.

– Meillä oli viime kaudella jonkin verran ulkopaikkakuntalaisia reissupelaajia, jotka pääsivät harjoituksiin ja peleihin vähän miten sattuu. Sitten jouduimme täydentämään joukkuetta junioreista, Hietaranta kertoo.

Kokemuksesta viisastuneena KU:n runko koostuu pelaajista, jotka asuvat lähellä ja ovat sitoutuneita käymään tiiviisti harjoituksissa ja peleissä.

– Eihän näistä koskaan silti tiedä. Ei meillä mikään niin iso rinki kuitenkaan ole, että se kestäisi kauheasti loukkaantumisia.

Vahvasti sujuneiden lukuisien harjoituspelien jälkeen kauden vaisu avaus herätti ihmettelyä sekä Pitkäjärven katsomossa että kangasalalaisjoukkueen vaihtopenkillä. Hyvästä maalivahtipelistä huolimatta KU kaatui kotikentällään Ilveksen kolmosjoukkueen käsittelyssä 3–10 ja Kalvolan Keihästä vastaan maalein 3–6.

– Olimme ehkä miettineet niitä pelejä vähän liikaakin, ja touhu meni enemmän puhumiseksi kuin tekemiseksi. Toisaalta aikaisemmin on ollut kausilla hyvä startti ja huono lopputulos, joten ehkä käänteinen strategia toimii.

Kehno avaus ei romuttanut nousutavoitetta, sillä lohkon muissa otteluissa pelattiin ristiin. Näyttää siltä, että tasaisessa lohkossa miltei mikä joukkue tahansa voi voittaa minkä joukkueen hyvänsä.

Kangasalan salibandy-ylpeys jatkaa pelejään ensi viikonloppuna jälleen kotiottelulla; sunnuntaina KU hakee jatkopaikkaa Suomen cupista, jossa vastassa on Happeen farmijoukkue kakkosdivisioonasta.

– Näen, että meillä on mahdollisuudet jatkoon. Käytännössä tuolle samalle joukkueelle hävisimme cupissa kaksi vuotta sitten 5–6. Tuon pelin jälkeen olisi helpompi vastuskin tiedossa, kun voittaja saa vastaansa kolmosdivisioonajoukkueen.

Hapuilevasti sarjakauden toissa viikolla aloittanut punapaitainen KU-68 hakee kasvojenpesua sunnuntain kotipelissä Suomen cupissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?