Asemantien ekopiste uudistuu

Ekopisteiden uuden ulkoasun toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen.

Syksyn aikana Tampereella ja lähikunnissa uudistetaan 39 Pirkanmaan Jätehuollon ekopistettä. Kangasalla uudistettaviin kohteisiin kuuluu Asemantien ekopiste osoitteessa Asemantie 470. Pälkäneellä Pirkanmaan Jätehuollolla ei ole ekopisteitä.

Ekopisteisiin voi tuoda kodin lajiteltuja hyötyjätteitä: lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia ja paperia.

– Ekopisteille tulee uudet keräysastiat, joihin saadaan mahtumaan aikaisempaa suurempi jätemäärä kerralla. Kartonkipakkauksille ja paperille on omat astiat, lasi ja metalli lajitellaan omille puolille sisältä jaettuun astiaan. Astiat tyhjennetään nosturiautolla, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala kertoo.

Ekopisteiden ulkoasua uusitaan ja siistitään. Säiliömallisiin keräysastioihin tulee kuvalliset opasteet jätteiden lajittelun avuksi. Ulkoasun yhdenmukaisuus helpottaa jatkossa ekopisteen tunnistamista.

– Uudistettujen pisteiden toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen. Huonekalut, sähkölaitteet ja muut isot romut kuuluvat jäteasemille tai jätteenkäsittelykeskuksiin, Haapala muistuttaa.

Kangasalla ja Pälkäneellä sijaitsee yhteensä noin sata haja-asutusalueiden aluejätepistettä, joihin kerätään kotitalouksien sekajätteitä ja osassa myös paperia, metallia ja lasia.

– Aluejätepisteiden uudistamista ei tehdä tällä kertaa, Haapala mainitsee.

Lajitteluohjeita:

– Lasipakkaukset: lasipurkit ja -pullot

– Kartonkipakkaukset: pahvilaatikot, maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit ja -kassit, pitsalaatikot, munakennot, kartonkiset kertakäyttöastiat, paperirullien hylsyt

– Metalli: säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, metallikannet, -korkit ja -sulkimet, alumiinivuoat, -foliot ja -kannet, tyhjät maalipurkit, paineettomat aerosolipullot

– Paperi: sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti, kirjekuoret, kopio- ja tulostepaperit

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?