Topias Koukkula: sarjakilpailujen kauden päätöstilaisuuden urheilijavieras

Kolmiloikkaaja yllyttää jatkamaan tulostavoitteet silmissä

 

Sahalahden YU-teamin järjestämät sarjakilpailut on tältä vuodelta kisattu. Ahkerat kisoissa kävijät, muiden muassa Martta ja Riku Suni, saivat palkintonsa Topias Koukkulan kädestä.

 

 

Liki kaikki YU-teamin sarjakilpailuissa ahkerasti käyneet lapset olivat kuulolla, kun menestyksekäs hyppääjä Topias Koukkula puhui heille sinnikkään harjoittelun merkityksestä kauden päätöstilaisuudessa Kontulassa.

–Vaikka ei nyt niin pärjää, voi jonkun vuoden päästä olla jo tosi hyvä, hän kannusti ja antoi paljon puhuvan esimerkin omasta kehittymisestään.

–Olin 15-vuotiaana SM-kisoissa kahdenkymmenen pituushyppääjän joukossa yhdeksästoista tuloksella 5.30. Kolme vuotta myöhemmin 18-vuotiaana voitin mestaruuden ja tulos oli 7.41.

–Peräänkuulutan pitkäjänteisyyttä. Kehitystä voi tulla vuodessa, sitä voi tulla hurjastikin, Topias Koukkula korosti sunnuntaina pidetyssä nuorten yleisurheilijoiden päätöstilaisuudessa.

Tänä vuonna 21 vuotta täyttänyt Koukkula voitti kesällä 22-vuotiaiden SM-kisoissa kolmiloikan mestaruuden ja venytti pituuskisassa hopealle. Hän myös edusti Suomea Tukholmassa pidetyssä Suomi-Ruotsi -maaottelussa.

 

Kuusivuotiaana urheilukouluun

 

Kangasalla kasvanut ja sittemmin Tampereelle opiskelemaan muuttanut hyppääjä syttyi yleisurheilulle aloittaessaan kuusivuotiaana KU-68:n pitämän urheilukoulun. Topias Koukkula innostui juniorivuosinaan myös muiden muassa salibandystä ja lentopallosta, jota hän harrastaa edelleen Tampereen yliopistossa.

–Päätin 13-vuotiaana, että aikuisena olen vielä urheilemassa. Olin 16-vuotias, kun sain ensimmäisen valmentajan.

Urheilijavieras antoi vertailupohjaa nuorille kuulijoilleen kertomalla, että 11-vuotiaana hän hyppäsi kolmiloikkaa kymmenisen metriä. Vähän nuorempana pituusennätys oli 4,60. Nyt Koukkulan ennätyslukemat ovat kolmiloikassa 15.64 ja pituudessa 7.61.

–Pakkalan kentällä hyppypaikalla tulisi äkkiä nurmikko vastaan, Sahalahden YU-Teamin Panu Siltanen havainnollisti ennätysten mittoja lapsille.

Hyppääjä lähtee hakemaan lisäsenttejä ennätyksiinsä tekemällä tehollisempia harjoitteita tästä syksystä alkaen. Pirkkahalli ja pururadat toimivat Tampereella hyvinä harjoituspaikkoina.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>