RaLu: Yhteisjoukkue aloitti B-tyttöjen SM-sarjan

Pyrintö vei derbyn

23 pistettä heittänyt Hanna Hirvonen oli Pyrintö-ottelun tehokkain pelaaja.

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt osoittivat SM-sarjakauden alkajaisiksi pelaavansa oikeaa sarjaa. Luja-Lukon ja Raholan Pyrkivän yhteisjoukkue horjutti Tampereen Pyrintöä kahden jakson ajan, mutta vielä paukut eivät riittäneet Pirkanmaan herruuteen. Tauon jälkeen ratkaisevan eron repäissyt Pyrintö vei derbyn 20 pisteen turvin.

Tappiosta huolimatta kyse oli kasvojenpesusta. Syksyn SM-karsinnoissa Pyrintö otti paikallishaastajalta luulot pois ja vei voiton näytöstyyliin. Sarja-avauksessa tahti oli toinen. Avauspuoliskolla tamperelaishyökkäys toisensa jälkeen törmäsi RaLun kontrolloituun puolustukseen, jonka jälkeen lähti nopea vastahyökkäys Roosa Taipaleen johdolla. Ennen taukoa kolmen pisteen päähän punnertanut RaLu oli ottelussa ajoittain jopa niskan päällä.

Puoliajalla pelisysteemiä hieman muuttanut Pyrintö sai kuitenkin sekoitettua kentän taisteluparit RaLu:n kannalta epäedullisiksi. Pallonmenetykset ja ohiheitot kääntyivät nopeiksi vastahyökkäyksiksi kontrolloimatonta puolustusta vastaan. Tamperelaiset juoksivat toisella puoliskolla paljon helppoja koreja ja kahmivat terävämmin levypalloja.

Vaikka RaLu:n vaihtopenkki toi kentälle kaivattua energiaa ja myös ratkaisuvoimaa, Hervannan isolla kentällä loppui lopulta puhti, kun ero alkoi kasvaa tavoittamattomaksi.

23 pistettä heittänyt Hanna Hirvonen oli ottelun tehokkain. Pyrintö pyrki pitämään RaLu:n ykköspelotteen erossa pallosta, mutta juonikas pelaaja osasi tehdä myös muille tilaa. Roosa Taipale (11 pistettä) hyödynsi nopeuttaan sekä hyökkäysten avauksessa että viimeistelyssä. Pallon kanssa kohti koria etenevä pälkäneläinen on käytännössä mahdoton pysäytettävä.

Emilia Ingman (4 pistettä) oli puolustuksen lukko ja isot minuutit kentällä puurtanut pallotaituri Ida Östring piti pallon elossa ja vastustajat varpaillaan. Helmi Raivio (4 pistettä) hyödynsi tarjolla olleet hyvät heittopaikat.

 

Voittoja luvassa

Valmentaja Tom Ingman pitää joukkueensa esitystä erinomaisena.

– Pyrintö lukeutuu ikäluokassa neljän kovimman joukkoon, joten saimme heti sarja-avauksessa hyvän mittarin kärjen tasosta. Vielä nyt lähdemme tuon verran takaa, mutta se ei ole mikään ihme, sillä Pyrinnön tytöistä parhailla on tilillään jo 70 ottelua B-tyttöjen SM-sarjassa.

Paikallispeli vaikutti ottelun asetelmiin: toisensa hyvin tuntevat joukkueet tiesivät, mistä toinen haluaa hyökätä ja kenelle heittopaikat pelata. Tauon jälkeen tamperelaisten punakoneesta löytyi hieman lisää kierroksia ja kovuutta. Se pudotti haastajan kyydistä.

– Meidän liikkeemme, energiamme ja tekemisen laatu oli ekapuoliskolla parempaa. Tauon jälkeen palloton liike ja tilan tekeminen ei onnistunut samaan malliin, Ingman analysoi.

Häntä kiinnostaa kuitenkin yksittäistä ottelutulosta enemmän iso kuva.

– Hyvien karsintapelien ansiosta pääsemme pelaamaan nyt niitä pelejä, joita haluammekin.

Ottelut ikäluokan valioita vastaan kehittävät, ja yhteisjoukkue on joka ottelun jälkeen valmiimpi koviin vääntöihin. Pyrintö-pelin erinomainen avauspuolisko osoitti, että RaLu pystyy ottamaan voittoja SM-sarjassa. Seuraava tilaisuus tarjoutuu viikonloppuna Vantaalla, jossa kohdattava Pussihukat ei kuulu aivan B-tyttöjen mitalisuosikkeihin.

 

B-tyttöjen SM-sarja

RaLu – Pyrintö 62 – 82

23 pistettä heittänyt Hanna Hirvonen oli Pyrintö-ottelun tehokkain pelaaja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?