Yhteislaulukilpailu: Arvaamaton tie ylsi voittoon

Erilaisuus oli todellakin rikkaus

Sahalahtelainen Minna Pyysalo tulkitsi voittajakappaleen ”Arvaamaton tie”.

Kangasalan kirkossa kuultiin sunnuntaina toinen toistaan kauniimpia kappaleita, kun seurakunnan yhteislaulukilpailun finalistikappaleet esitettiin Uusien laulujen Majatalo-illassa. Voittoon ylsi torniolaisen Päivi Pulkkisen säveltämä ja niin ikään torniolaisen Seppo Gullstenin sanoittama Arvaamaton tie. Herkässä kappaleessa pohditaan elämän yllätyksellisyyttä: ”On hauras ihminen. Kuin ruukku savinen se särkyy murtuen alla paineiden. Ei pärjää vahvinkaan näin aina omillaan, me toista kaivataan viereen tukemaan. Meillä heikko kohta on ennustamaton. Kun sitä satuttaa voi kaikki romahtaa.” Kappaleen tulkitsi finaalikonsertissa sahalahtelainen gospelmuusikko Minna Pyysalo.

– Kappaleessa on hieno ja todella koskettava teksti, Pyysalo totesi voiton ratkettua.

Kilpailun kakkoseksi sijoittui kangasalalaisen Minna Perkiön tekemä kaunis kappale Kirkko. Kolmanneksi tuli rytmikäs Tämä on se paikka, jonka tekijä on vastikään Kuopiosta Tampereelle muuttanut Hannu Hakkola.

Kappaleiden esityksestä vastasi Kangasalan seurakunnan Staff-kuoro kanttori Jukka Herojan johdolla. Minna Perkiö, Samuli Saarinen ja Anna Heroja esiintyivät omien kappaleidensa solisteina.

Eveliina Sydänlähdettä ja Pekka Simojokea jännittää: on aika julistaa kilpailun tulokset.

Korkeatasoinen kilpailu

Kangasalan seurakunnan 650-vuotisjuhlavuoden kilpailuun osallistui kaikkiaan 63 kappaletta.

– Kilpailun taso oli erittäin korkea. Kappaleet olivat monipuolisia ja keskenään hyvinkin erilaisia. Mukana oli lauluja, jotka edustivat eri musiikkityylejä, kilpailun tuomaristossa ollut Kangasalan seurakunnan johtava kanttori Jukka Heroja mietti Majatalo-illassa.

Niin ikään tuomaristoon kuulunut Eveliina Sydänlähde jatkoi, että kaikilla finaalikappaleilla on mahdollisuus jäädä elämään kilpailun jälkeenkin.

– Kisa oli erittäin jännittävä. Kappaleet ovat ennen kaikkia hyviä sävellyksiä ja hyviä yhteislauluja, seurakunnan vapaaehtoiskoordinaattorina toimiva Sydänlähde sanoi.

Kilpailun voittaja valittiin tekstiviestiäänestyksen avulla.

– Jumalalle kiitos digiajasta, Sydänlähde nauratti yleisöä kertoessaan äänestysohjeita kirkossa.

Minna Perkiö ylsi kilpailussa toiselle sijalle.

Omia suosikkejaan sai kuitenkin äänestää myös perinteisellä lippuäänestyksellä. Ääniä annettiin yhteensä 761 kappaletta. Voittajakappale sai kaikkiaan 192 ääntä.

– Kolmen kärki oli hyvin tasaväkinen, illan juontanut Pekka Simojoki paljasti tuloksia julistaessaan.

Majatalo-illat kerran kuussa

Majatalo-illat ovat Kangasalan kirkossa kuukausittain järjestettäviä musiikkipainotteisia tapahtumia. Tapahtumat videoidaan ja lähetetään suorana Kangasalan seurakunnan Youtube-kanavalla, joten niitä voi seurata myös kotoa käsin. Taltioinnit leikataan myöhemmin myös ohjelmiksi TV7-televisiokanavalle.

 

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>