OrPo oli kompastua Pitkäjärvellä

Hetken saattoi näyttää siltä, että Oriveden ei juuri tarvitse ponnistella pisteiden eteen Pitkäjärvellä pelatussa ”paikalliskamppailussa” LP Kangasalaa vastaan Mestaruusliigassa. Hyvin erät aloittanut kotijoukkue hyytyi erien edetessä, ja pessimistisimmät uumoilivat 0–2-tappioaseman ja avauserän kitkerän lipumisen OrPo:lle tarkoittavan LP:n selkärangan katkeamista. Vielä mitä: LP käytti vierasjoukkueen asennevamman hyväkseen, sisuuntui raivokkaaseen yritykseen kotiyleisön edessä ja vei puolestaan kaksi seuraavaa erää.

Viideskin erä oli jo kotijoukkueelle tuloillaan, mutta hyvän nousun jälkeen helpohkot virheet käänsivät kaksi pistettä Orivedelle. Pitkäjärvelle jäi yksi piste ottelun päätyttyä lukemiin 2–3 (25–27, 20–25, 25–21, 25–16, 12–15).

LP Kangasalan Jessica Wagner paukutti etenkin keskeltä vahvasti ja keräsi 23 pistettä. Tulitukea antoivat hyvin Oni Lattin 17 pisteellään ja Jutta Riikonen 16 pisteellään. OrPo:n hyökkäyspeli lepäsi pitkälti 25 pistettä takoneen Francyely Lemosin ja Franciele Stedilen harteilla.

LP on avannut kauden samoilla askelmerkeillä kuin viime syksynä: neljästä ottelusta on kertynyt yksi voitto, kaksi suoraa tappiota ja yksi kirvelevä tappio viisieräisen jälkeen. Viime vuonna viides peli toi vierastappion, nyt haussa on kotivoitto.

Kuusamon Pölkky saapuu Pitkäjärvelle sunnuntaina entisen LP-luotsin – ”Thomas Downhouse” -nimeä kansainvälisissä piireissä käyttävän – Tuomas Alatalon johdolla. Kuusamolaisjoukkue hilasi itsensä viime viikonloppuna sarjakärkeen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>