Terveyskeskusmaksuja ei poisteta

Terveyskeskusmaksuja ei olla poistamassa Kangasalla. Helmikuisessa valtuustoaloitteessa esitettiin, että lääkäripalveluista perittävistä käynti- ja vuosimaksuista sekä sairaanhoitajakäynneistä veloitettavista maksuista tulisi luopua.

Asiaa käsitelleen sosiaali- ja terveyslautakunnan mukaan tälle ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia. Vuosi- ja käyntimaksuista kertyi viime vuonna tuloja noin 425 000 euroa Kangasalla ja samoja taksoja käyttävällä Pälkäneellä vajaa 100 000 euroa. Sairaanhoitajapalvelujen maksuista kertyi tuloja noin 32 000 euroa. Kertyneillä summilla katetaan sosiaali- ja terveyskeskuksen mukaan 12 sairaanhoitajan palkkakustannukset.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne kertoi valtuutetuille, että maksujen poistoa ei olisi saatu katettua muilla tuloilla ja vaihtoehdoksi olisi jäänyt nipistäminen henkilöstökuluista. Tähän ei kuitenkaan ollut halukkuutta.

Valtuustoaloitteessa kannettiin huolta erityisesti kunnan pienituloisista pitkäaikaistyöttömistä ja eläkeläisistä sekä ihmisten hakeutumisesta hoitoon riittävän aikaisin. Aloitteessa arvioitiin, että ylijäämäisiä tuloksia viime vuosina tehneellä kunnalla pitäisi olla maksujen lakkauttamiseen varaa.

Terveyskeskuksen vuosimaksu on 41,70 euroa ja käyntimaksu 20,90 euroa. Sairaanhoitajapalvelujen käyntimaksu on 9,30 kerralta, ja se peritään enintään kolmelta käyntikerralta kalenterivuoden aikana.

– Muutama vuosi sitten tehdyt korotukset halutaan jättää pysyviksi, vaikka säästöjen piti olla jo mennyttä, valitteli pettynyt Jorma Mäntylä (vas).

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>