Kaavat saatiin maaliin valtuustossa

Ranta-asemakaavamuutos, jota tarjottiin valtuustolle hyväksyttäväksi maatilamatkailun kehittämisen nimissä Ponsantien varrelta, hiersi silminnähden osaa valtuutetuista Kangasalla. Tony Lähde (vihr) ihmetteli, miten rakennusoikeutta voidaan siirtää Vesijärven saaresta Längelmäveden rantaan ja olisi sijoittanut eläinsuojan mieluummin Ponsantien varteen kuin lähemmäs rantaa. Jorma Mäntylä (vas) toi ilmi pelkonsa siitä, että kaavan hyväksyminen saattaa maanomistajat eriarvoiseen asemaan ja esimerkiksi Kuhmalahdella ja Sahalahdella rantakaavoitus vaikeutuu.

Kunnan saamaan arvosteluun vastasi tekninen johtaja Mikko Ilkka toteamalla rantakaavoituksen olevan nykyisin maanomistajan kaavahanke ja lautakunnan roolin rajoittuvan lähinnä tarkastamaan, että kaava täyttää lain vaatimukset. Hannu Karppila (kesk) puolestaan vakuutti, että lupamääräykset ovat niin tiukat, ettei eläinsuoja vuoda sisältöjään mihinkään – sijaitsi se sitten rannan lähellä tai vähän kauempana.

Valtuuston epäluulot hälvenivät lopulta sen verran, että Aholaidan lammastilan vanhentuneen rantakaavan korvaajalle saatiin hyväksyntä.

Valtuusto hyväksyi myös asemakaavan muutoksen Labko Oy:n entiselle alueelle Nattarin Junatielle, jonka pohjoispuolinen kortteli varataan paritalorakentamiseen. Kangasalantien varresta löydettiin kaavassa tilaa myös kerrostalolle ja rivitalolle.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>