Tytöt ja pojat minipeleissä yhteiskoululla

Pälkäneen yhteiskoulun liikuntasali sai kunnian toimia peliareenana vuonna 2006 syntyneiden minityttöjen ja 2007 minipoikien joukkueiden kauden avausturnauksissa.

Pelit avasivat minitytöt, jotka pelaavat tällä kaudella kuuden joukkueen 1-divisioonaa, jossa pelataan kaksinkertainen sarja syksyn aikana. Uuden oppimista on korikorkeudessa, joka nousi 305 senttimetriin.

Avauspeliin Luja-Lukkoa vastaan asettui Pyrintö White, joka pelasi sille tyypillistä aggressiivista puolustuspeliä, jolla se aiheuttaa usein vastustajalle hankaluuksia. Luja-Lukon tytöt olivat kuitenkin hyvin valmistautuneita otteluun, ja vasta toisella jaksolla peräkkäisten onnistumisten myötä Pyrintö pääsi karkaamaan ratkaisevaan seitsemän pisteen johtoon. Pyrintö voitti ottelun lopulta 39–29.

Iltapäivän ottelussa Luja-Lukko kohtasi ikäluokkansa huippujoukkueisiin kuuluvan BC Nokian, joka oli liikkeellä parhaalla ryhmällään. Tasoero ei kuitenkaan juuri näkynyt ottelun puoliväliin mennessä, kun Nokia johti viidellä pisteellä. Pelin luonne muuttui aiempaa fyysisemmäksi puoliajan jälkeen ja Luja-Lukon tytöt hiukan väsähtivät ja kärsivät muutamista kolhuista, mutta ero ei kasvanut kuin neljällä pisteellä. Viimeisen, molemmilta joukkueilta hyvin puolustetun jakson päätyttyä eriskummallisesti pistein 3–3 BC Nokia voitti koko ottelun 46–37.

Minipojat lähtivät vuonna 2007 syntyneiden 2-divisioonaan joukkueella, jossa on mukana pelureita vuotta vanhemmista aina 2010 syntyneisiin asti. Hienoa joukkuepeliä esittänyt Luja-Lukko hallitsi vauhdikkaita kenttätapahtumia Pyrintö Mustalahtea vastaan ja voitti pelin lopulta luvuin 55–33.

Toisessa ottelussa urheilullinen ja kookas Ura Basket antoi oppitunnin koko kentän puolustuksesta läpi ottelun. Luja-Lukon seitsemän taistelijan tsemppihenkeä koeteltiin, kun vierasjoukkue voitti 98–8-lukemin päättyneen pelin kovalla puolustuksellaan. Kun pälkäneläisriveistä putosi kesken pelin vielä kaksi pelaajaa, joutui joukkue venymään kaksi ja puoli erää ilman vaihtopelaajia kovaa prässiä vastaan. Nuori viisikko pärjäsi kuitenkin hyvin, ja saatiinpa samalla henkilökohtaisia pistetilejäkin avattua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?