Luontoyhdistys toivoo luonnonsuojelualuetta

Kangasalan luonto ry esittää, että Kangasalan kunta osallistuisi Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen perustamalla kunnan omistamille maille uuden luonnonsuojelualueen. Mahdollinen alue, joka täyttää luonnonsuojelulain mukaiset luonnonsuojelualueen perustamisedellytykset, on yhdistyksen mukaan esimerkiksi Lemposen lehto Vatialan koillispuolella.

Samalla kunta osallistuisi maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdessä käynnistämään Luontolahja Suomelle -kampanjaan, johon kaupunkeja ja kuntia kannustetaan muiden maanomistajien tavoin osallistumaan.

Luontoyhdistys näkee, että Kangasalan kunnalle osallistuminen juhlavuoteen perustamalla uusi luonnonsuojelualue toisi myönteistä julkisuutta sekä vahvistaisi imagoa vastuullisesta ja luontoa arvostavasta kunnasta.

Ainesta luonnonsuojelualueeksi? Kangasalan luonto näkee potentiaalia Lemposen alueessa. Kuva: Heikki Toivonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?