Juhlahetki: Vuosisadan Yrittäjägaala oli lämminhenkinen tilaisuus

Rautahovissa palkittiin menestyneitä yrittäjiä

Paikallisten yrittäjäyhdistysten Vuoden Yrittäjäpalkinnon saivat Juho Taipale Koneurakointi Taipaleesta Kuhmalahdelta, Teemu ja Toni Järvenpää P. Järvenpää Oy:stä Pälkäneeltä sekä Mirjami Valli ja Seppo Kääriäinen Lukasser Oy:stä Luopioisista.

Yrittäjäyhdistysten vuosittainen juhlatilaisuus oli tänä vuonna Suomi100-teeman mukaan erityinen. Tilaisuudessa palkittiin vuosisadan yrittäjä. Palkinto on kuntakohtainen ja Pälkäneellä tunnustuksen sai Kuljetusliike Jaakko Pohjola Oy.

– Valinta oli selvä. Palkittavalla yrityksellä on pitkät perinteet, se on alallaan merkittävä toimija ja tarjoaa työtä useille kymmenille työntekijöille. Yhdistystemme yhteistä valintaa helpotti myös se, että ehdotus tuli Luopioisten Yrittäjien puolelta, Pälkäneen Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Satu Ukkonen kertoi palkitsemispuheessaan.

Palkinnon ottivat vastaan Kyllikki ja Virpi Pohjola. Kiitospuheessaan Kyllikki Pohjola kiitteli yrityksen menestyksestä erityisesti perhettään ja yrityksen henkilökuntaa.

– En olisi 50 vuotta sitten uskonut, kun ostimme Jaakon kanssa ensimmäisen auton, että nyt olemme tässä.

Juhlapuhe painotti yrittäjähenkisyyttä

Vuosisadan Yrittäjägaalan juhlapuheen piti Pirkanmaan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Veikko Kiili. Juhlan teeman mukaisesti hän peilasi yrittäjyyden kehitystä Suomen historiaan.

– Yrittäjähenki pääsi Suomen alueella kehittymään vuodesta 1879 lähtien, kun elinkeinot vapautettiin autonomisella alueellamme. On iso asia, että meillä on yrittäjyydessä näin pitkät perinteet.

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili ojensi Pälkäneen Vuosisadan Yrittäjä -palkinnon Kuljetusliike Jaakko Pohjola Oy:n Kyllikki ja Virpi Pohjolalle.

Kiili korosti yrittäjyyden merkitystä itsenäistymiselle ja yhteiskunnan jatkuvalle kehitykselle. Yrittäjyys on siivittänyt oman talouden kehittymistä ja näin yhteiskunta on saanut rahaa muun muassa koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Yrittäjähenkisyys on Kiilin mukaan kykyä nähdä ja ajatella hieman toisin kuin muut. Juhlayleisöä hän kiitti ja kannusti eteenpäin yrittäjyydessä.

– Yrittäjyys on ajattelumalli, uskoa itseen ja peräänantamattomuutta. Te viette yrittäjyyden viestiä tänä päivänä. Olkaa ylpeitä yrittäjyydestänne ja siitä työstä, mitä teette.

Kiili painotti puheessaan myös Yhdessä-teemaa ja verkostoitumisen merkitystä yrittäjyydessä.

– On hyvä luoda verkostoja, joiden kanssa keskustella ja saada omalle ajatusmaailmalle uusia näkökulmia. Osaamista kannattaa ostaa muilta yrittäjiltä ja on tärkeää pitää hyvät suhteet myös sidosryhmien kanssa.

Myös Vuoden Yrittäjät palkittiin

Kuntakohtaisen vuosisadan yrittäjän valinta aiheutti Satu Ukkosen mukaan keskusteluja yrittäjäjuhlan järjestelyistä. Luopioisten, Kuhmalahden ja Pälkäneen yrittäjäyhdistysten yhteisellä juhlalla on pitkät perinteet, joita ei haluttu katkaista. Tähän liittyen yhdistykset halusivat pitää kiinni myös omien yhdistystensä Vuoden Yrittäjän valinnasta.

Pälkäneen Yrittäjät ry:n Vuoden Yrittäjänä palkittiin P. Järvenpää Oy, joka myös on pitkät perinteet omaava, hyvin palveleva perheyritys. Yritys on laajentanut ja tehnyt toiminnassaan viime aikoina muitakin isoja muutoksia.

– On kaupan nimi sitten Rautia tai K-Rauta, kyllä Pälkäneellä mennään aina nimenomaan Järvenpäälle, Ukkonen korosti puheessaan.

Pälkäneen Yrittäjät palkitsi Vuoden Nuorena Yrittäjänä Tuomo Kuikan Hämeen Lähiautopalvelusta.

Pälkäneen Yrittäjät ry palkitsi joukoistaan myös Vuoden Nuoren Yrittäjän. Tunnustuksen sai Hämeen Lähiautopalvelun Tuomo Kuikka.

– Tällä yrityksellä on uudenlainen toimintaidea ja loistava palveluasenne, Ukkonen kiitteli.

Luopioisten Yrittäjät ry palkitsi Vuoden Yrittäjänä Lukasser Oy:n yrittäjäpariskunnan Mirjami Vallin ja Seppo Kääriäisen.

– Nämä Yrittäjät ovat olleet vuosikausia niin tiiviisti mukana yhdistyksemme toiminnassa, ettemme ole heitä aiemmin voineet palkita. Nyt teimme kuitenkin poikkeuksen, sillä he todellakin ansaitsevat palkinnon, Luopioisten Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Erkki Toivari sanoi.

Kuhmalahden Yrittäjien puheenjohtaja Petri Täyrönen kehui palkintopuheessaan palkittavan olevan nuoresta iästään huolimatta jo kokenut yrittäjä. Palkinnon sai Koneurakointi Taipaleen Juho Taipale.

– Hänelle työn jälki on aina ollut kunnia-asia. Metsästä tulee hänen jäljiltään hyvännäköinen ja hyvin kasvava, ja puut myös katkotaan oikein, Täyrönen kehui.

Kiitospuhe kannusti pohtimaan

Vuoden Yrittäjinä palkittujen kiitossanat lausui Mirjami Valli. Hän kehotti yrittäjäkollegoitaan pohtimaan, mitä annettavaa yrittäjällä voisi olla yhteisölle.

– Voisiko yrittäjällä olla annettavaa oman yrityksensä lisäksi myös ympäröivälle yhteisölle? Pohtikaa tätä yhdessä, kuunnelkaa kaikkia mielipiteitä ja pitäkää pilke silmäkulmassa, hän kannusti.

Mirjami Valli kannusti Vuoden Yrittäjien puolesta pitämässään kiitospuheessa yrittäjiä pohtimaan mahdollisuuksiaan toimia myös ympäröivän yhteisön hyväksi.

Valli korosti yrittäjillä olevan paljon osaamista, kokemusta ja muuta henkistä pääomaa, jota kannattaa hyödyntää yrityksen lisäksi myös yhteisön hyväksi.

– Tulevaisuuden yrittäjän roolina on jakaa tätä osaamista ympäristössään.

Seutukunnan kolmen yrittäjäyhdistyksen yhteisen juhlan järjestelyvastuu oli tänä vuonna Luopioisten yrittäjäyhdistyksellä. Tällä kertaa juhla järjestettiin Rautahovissa, joka tarjosi tunnelmalliset puitteet vuosisadan Yrittäjägaalalle.

Gaalan pitopöydän antimet olivat Kukkian Maa- ja Kotitalousnaisten käsialaa. He olivat valinneet teemaksi metsän, mikä näkyi kauniina pöytien koristeina ja maistui herkullisina sienistä valmistettuina lisukkeina.

– Luopioisten Yrittäjät järjestivät hienot ja tunnelmaltaan lämpimät juhlat, Pälkäneen Yrittäjien puheenjohtaja Satu Ukkonen kiitteli juhlan jälkeen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?