Kolmen vierasvoiton viikonloppu: Pälkäneen B-tytöt valmistautuivat SM-sarjapeliin urakoimalla Uudessakaupungissa

SM-sarjan avausvoitto irtosi Vantaalta

Roosa Taipale oli RaLun avainpelaaja, kun Pussihukat kaatui Vantaalla.

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt hakivat sunnuntaina SM-sarjakauden avausvoiton Vantaalta. Pussihukat sinnitteli kovilla kolmen pisteen heitoilla vieraiden tuntumassa, mutta Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue nappasi voiton viiden pisteen turvin.

Viikonloppu oli seitsemälle pälkäneläispelaajalle syksyn rankin, sillä SM-sarjapelien alla Luja-Lukko avasi ykkösdivisioonakauden Uudessakaupungissa. Samalla reissulla urakoitiin kaksi ottelua. Korihaiden lisäksi pälkäneläiset pelasivat raumalaista Kaaron Roimaa vastaan. Luja-Lukko voitti molemmat ottelut reilusti.

Uudenkaupungin peleissä Luja-Lukon pelaajat saivat pieniä helpotuksia puolustuksessa. Senkin edestä hyökänneet pälkäneläiset nauttivat vapauksista ja pussittivat pisteitä urakalla.

SM-karsinnoista ja viimevuotisista aluesarjapeleistä tuttu Korihait on hyökkäysvoimainen joukkue, josta löytyy taitavia pelaajia ja hyviä heittäjiä. Uudellakaupungilla ei kuitenkaan löytynyt kolmen sekunnin alueen puolustamisessa tarvittavaa fysiikkaa ja kokoa. Tästä nautti ennen kaikkea 35 pistettä nostanut Hanna Hirvonen.

Pelihaluja puhkunut Jaana Järvinen sai urakoida kentällä, sillä hän ei voi yli-ikäisenä pelata SM-sarjapelejä. Järvinen otti vastuuta ja heitti 16 pistettä. Roosa Taipale upotti 17 pistettä ja Emilia Ingman 15. Eveliina Knuutinen ja Helmi Raivio kirjauttivat neljä pistettä ja Ida Östring kaksi.

Lauantain toisessa pelissä kohdattu Rauma tiedettiin edellisvuosilta hankalaksi vastustajaksi. Korin alustaa tiiviisti puolustanut KaaRo ei kuitenkaan pystynyt pysäyttämään Pälkänettä, jonka seitsikosta jokainen pystyi ratkaisuihin.

– Vaikka vastustajiltakin löytyi hyviä pelaajia, niin meidän pelivalmiutemme on selvästi edellä. Meidän seitsikossa ei ole heikkoja lenkkejä, joiden tontilta vastustajat pystyisivät rokottamaan, Tomi Ingman kehuu suojattejaan.

Rauma-voitossa pääarkkitehtinä hääri Roosa Taipale (24 pistettä). Hanna Hirvonen heitti 17 pistettä, Jaana Järvinen ja Emilia Ingman kymmenen. Helmi Raivio ja Ida Östring kirjasivat seitsemän pistettä ja Eveliina Knuutinen kaksi.

 

Roosa Taipale puolusti Vantaan pimentoon

Pussihukkien avainpelaajat pallosta erossa pitänyt Roosa Taipale avasi ja päätti ohessa vastahyökkäyksiä.

Sunnuntaisissa SM-sarjapeleissä pälkäneläispelaajat saivat rinnalleen Raholan vahvistukset. Avausottelussaan Pyrinnölle hävinnyt yhteisjoukkue haastoi Vantaalla Pussihukat, joka kuuluu sarjan tasavahvaan keskikastiin.

Avausjakson ajauduttiin avoimeen korintekokilpaan, kun kumpikaan ei saanut puolustustaan toimimaan. Toisella jaksolla RaLu-pelaajat löysivät tasavahvat parit ja saivat vastustajat kuriin.

Pienikokoinen, teknisesti taitava ja hyvin heittänyt PuHu puolusti korin alustaa sumputtamalla. Kun yhteisjoukkue ei onnistunut kaukoheitoissa, pelaajat punnersivat korille ja kahmivat niin monta levypalloa, että viimeistely onnistui.

Kahdeksan pisteen johdossa tauolle päässyt yhteisjoukkue kasvatti eron jo 14 pisteeseen, kunnes kotijoukkue kehitti kirin. Puolustuksen huolimattomuuksia hyödyntäneet vantaalaiset ehtivät ennen päätössummeria nousta viiden pisteen päähän.

Tomi Ingman ottaa sekavan puolustuksesta valmennuksen piikkiin.

– Emme tunteneet vastustajaa riittävän hyvin. Avauspuoliskolla Roosa Taipale puolusti yhden avainpelaajan nollille. Mutta vantaalaisilta löytyikin toinen heittäjä, joka upotti kolmen pisteen kaaren takaa puolet joukkueensa pisteistä.

Tauolla Taipale vaihtoi vahdittavaansa ja pimensi puolestaan kolmen pisteen lingon. Puolustuspuurtamisen lisäksi hän riisti, prässäsi, toi palloa ylös ja päätti kärkenä nopeita hyökkäyksiä.

– Onhan se aivan huikeaa, että meillä löytyy pelaaja, joka pystyy puolustamaan SM-sarjassa pimentoon kenet tahansa. Ja siinä sivussa heittää 12 pistettä, Ingman ylistää Taipaletta.

Joukkue onnistui avausjaksoa lukuun ottamatta muutenkin löytämään pelaajille sopivat taisteluparit. Jokainen vastustaja yrittää pitää Hanna Hirvosen erossa pallosta, mutta silti hän rankaisi vantaalaisiakin 18 pisteellä. Emilia Ingman heitti kymmenen pistettä. Rahola-pelureista tehokkaimpia olivat Ilona Lampinen (13 pistettä) ja Kira Kyyrönen (9).

Vantaan vierasvoitto oli arvokas, sillä Pussihukat on rankattu ikäluokassa yhteisjoukkueen edelle. Ensi viikonloppuna RaLu kohtaa vahvaan keskikastiin niin ikään kuuluvan Turun Riennon.

 

B-tytöt, SM-sarja

PuHu – RaLu 62-67 (20-24, 9-13, 18-16, 15-14)

B-tytöt, 1. divisoona

PäLuLu – Korihait 93-67

PäLuLu – Kaaron Roima 77-41

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?