Uusi apteekkari tuli Kotkasta

Päivi Lepo on Sahalahden uusi apteekkari.

 

Sahalahden apteekin ja Kuhmalahden sivuapteekin apteekkarina viisi vuotta toimineen Heli Suppulan läksiäiskahvit juotiin syyskuun viimeisellä viikolla. Saman viikon perjantaina 29.9 uutena apteekkarina aloitti Päivi Lepo. Sahalahden apteekki on 49-vuotiaalle Lepolle ensimmäinen oma apteekki.

Uusi apteekkari on saanut käynnistää uransa tilanteessa, jossa lääkkeiden saatavuusvaikeudet alkavat olla apteekeissa jo taakse jääneitä ongelmia.

–Ei nyt enää ole vaikeuksia lääkkeiden saannissa. Tilanne on melkein jo normaali.

–En muista, että tällaisia, näin pitkään kestäneitä vaikeuksia olisi ollut aiemmin. Satunnaisia katkoksia kyllä on ollut, jo pitkään apteekkialalla työskennellyt Lepo tietää ja lisää, ettei yksittäinen apteekki voi toimituskatkoksille mitään.

 

Mittauksia Kuhmalahdelle

 

Päivi Lepolla on alaisinaan kolme vakituista työntekijää ja yksi keikkatyöntekijä. Apteekkari itse jakaa aikaansa kahden toimipisteen kesken niin, että hän työskentelee pääasiassa Sahalahdella ja pitkäaikaisen sivuapteekinhoitajan poissa ollessa tai lomaillessa sijaistaa tätä Kuhmalahdella.

Kuhmalahden sivuapteekista Lepo sanoo, että toiminta siellä jatkuu samalta pohjalta kuin tähänkin saakka. Pieniä kehitysaskeleita edustavat tänä syksynä Kuhmalahdella aloitettavat verenpaine- ja sokerimittaukset.

Pienissä apteekeissa heti saatavilla olevien lääkkeiden ja valmisteiden valikoima on kapeampi kuin isommissa apteekeissa. Päivi Lepo kehottaakin asiakkaita rohkeasti kysymään myös harvemmin ostettuja tuotteita.

–Jos meillä ei ole kysyttyä tuotetta heti tarjolla, se saadaan tilattua meille seuraavaksi päiväksi.

 

Lankanumerot poissa käytöstä

Urjalassa syntynyt ja koulunsa käynyt Päivi Lepo on ennen Kotkaan muuttamistaan asunut myös Helsingissä. Nyt hän asuu viikot Tampereella ja käy sieltä käsin töissä Sahalahdella ja Kuhmalahdella. Viikonloppuisin Lepo kääntää autonsa nokan kohden Kotkaa, jossa hänen miehensä asuu.

Kangasala oli hänelle entuudestaan jossakin määrin tuttua seutua.

–Sahalahdella ja Kuhmalahdella en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Mutta tässä nämä paikat tulevat tutuiksi, hän toteaa.

Tutustumiskahvit asiakkaille hän tarjoaa lokakuun loppupuolella.

Apteekkariuransa ensimmäiset päivät Lepo on joutunut painiskelemaan puhelinyhteysongelmien kanssa, kun apteekkien lankanumeroihin soittaminen ei ole onnistunut. Yhteyttä on saatu matkapuhelinnumeroiden kautta. Nämä numerot, Sahalahdelle 040 191 99 82 ja Kuhmalahdelle 040 826 39 24, jäävät toimintaan senkin jälkeen, kun lankapuhelinyhteydet saadaan korjattua.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?