Ennuste: Jos Lempäälässä nähty pälkäneläisvire jatkuu, perjantaina ropisee pisteitä

Luja-Lukko pesi kasvonsa tappiosta huolimatta

Pälkäneen Luja-Lukko oli selvästi nollannut synkän edellispelinsä onnistuneesti, kun ottelu Lempäälän Jyryä vastaan käynnistyi vieraskentällä. Tomi Perkiön syötöillä pälkäneläisvieraat nykäisivät etumatkan, jonka tasaisen kovaksi porukaksi tiedetty kotijoukkue ajoi kuitenkin väkisin kiinni. Kalkkiviivoilla sattuneet syöttövirheet vesittivät Luja-Lukon yllätysmomentin avauserässä, mutta se ei saanut pälkäneläispäitä painuksiin.

Luja-Lukko haastoi Jyryn tasapäisesti, mutta – kuten sarjakärjen kuuluukin – lempääläläisjoukkue pystyi pitämään suoritustasonsa korkeammalla ja tasaisempana kuin Luja-Lukko jokaisessa erässä; pälkäneläisille välillä sattuneita virheitä ei Jyryltä etenkään syöttöpelissä juuri nähty. Myös passipelissä oli eroa kotijoukkueen hyväksi.

Jyry otti pisteet erin 3–0 (26–24,25–22,25–21). Ottelu tarjosi kuitenkin tappiosta huolimatta pälkäneläisittäin runsaasti hyviä elementtejä jatkoa ajatellen.

– Molemmat laiturit eli Tomi Perkiö ja Joni Sokka pelasivat hyvän hyökkäyspelin, samoin hakkurin tontille istutettu Akseli Viitala, summaa valmentaja Petteri Miettinen.

Hänkin joutui silti myöntämään, että positiivisesta ilmeestä huolimatta vastaanotossa olisi kaivattu hieman lisäterävyyttä, kuten torjuntapelaamisessakin.

– Sarja näyttää nyt meidän kannaltamme siltä, että lohkon joukkueista on osa niin kovia, että niiden voittamiseen tarvitaan täydellinen päivä jokaiselta pelaajalta, Miettinen ennakoi.

Toisaalta näyttää päivänselvältä, että jos Luja-Lukko pystyy jatkossakin samanlaisiin suorituksiin kuin Jyryä vastaan, pälkäneläisten pistetili karttuu vääjäämättä.

Seuraava tilaisuus voittojen kultaiselle tielle asteluun on edessä jo perjantaina. Tuolloin yhteiskoululle saapuu vieraaksi vanha tuttu Aitolahden Riento.

Luja-Lukon Joni Sokka oli pirteällä pelipäällä Lempäälässä. Muunkaan joukkueen suoritusta ei tarvinnut pälkäneläisfanien hävetä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>