Tunti lisäaikaa liikuntaan

Sitku. Sitten kun on vähän parempi sää, enemmän aikaa, kaverista seuraa… Mutku. Mutta kun televisiosta tulee juuri nyt hyvää ohjelmaa, tuulipuku on juuri pesussa ja uudet urheilukengät vasta ostolistalla. Sitku ja mutku ovat tuttuja monelle suomalaiselle. Koskaan ei kuitenkaan tule parempaa hetkeä toimia kuin nyt eli nytku. Kellojen siirto talviaikaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna antaa tunnin lisäaikaa.

Pälkäneen Hengitysyhdistys on Pälkäneen torilla lauantaina 28. lokakuuta kello 10. Tarkoitus on tehdä yhdessä pieni lenkki sauvakävellen, joten omat sauvat kannattaa varata mukaan. Lopuksi tarjolla on lämmintä mehua pipareitten kera.

Pälkäneen Hengitysyhdistys suosittelee käyttämään talviajan mukanaan tuoman ylimääräisen tunnin liikuntaan, esimerkiksi keppijumppaan.

– Keppijumppa tai sauvakävely ovat helppoja ja kaikille sopivia lajeja, Pälkäneen Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Jouko Laurila kertoo.

Keppijumppa parantaa ryhtiä ja rintarangan liikkuvuutta, mikä on hengityksen kannalta tärkeää. Niille, jotka haluavat keppijumpata kotioloissa ohjatusti, löytyy tukea Hengitysliiton YouTube -kanavalta: www.youtube.com/hengitysliitto.

Lisäaikaa liikunnalle on Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokavuotinen kampanja, joka on liikuttanut kymmeniä tuhansia suomalaisia vuodesta 1999. Tänä vuonna kampanja on osa ”Suomi liikkuu 100 lasissa!” -teemavuotta, jolla juhlistetaan Hengitysliiton liikuntatoiminnan 30-vuotista toimintaa.

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton 87 jäsenyhdistyksen toiminnassa on mukana noin 28 500 hengityssairasta ja heidän läheistään.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>