Luonto ja mielenterveys: Eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen luennoi ensi viikolla luonnon hoitavasta vaikutuksesta ihmismieleen

Mielen luontoilta

Luonnon parantava vaikutus on tarjoilla jokaiselle kaikkina vuodenaikoina.

Pälkäneen seurakuntatalossa järjestetään ensi viikon tiistaina 24.10. kello 18–20 mielenterveyden Luontoilta, joka on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Illan teemana on luonnon hoitava ja parantava vaikutus niin mielenterveyspotilaiden kuntoutuksessa, omaisten jaksamisessa kuin mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyssä.

Pääluennoitsijana on eko- ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen ja kokemusasiantuntijana Tuija Eurola. FinFamia edustava Howard Byde, suomeksi puhuteltaessa Roope, kertoo luontokokemusten merkityksestä omaisille.

Luontoilta alkaa kahvitarjoilulla ja vapaalla keskustelulla. Tilaisuuden järjestävät Pälkäneen mielenterveysyhdistys Tuike ry., Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry. sekä Pälkäneen seurakunta. Tuike ry:n hyväksi on myytävänä Suomi 100 Kalle- ja Alma- nukkeja.

Tunnetko vanhan parantajan?

Luonnon parantava vaikutus ihmismieleen on tunnettu jo kauan ennen kuin mielenterveysongelmia on varsinaisesti osattu hoitaa tai ennaltaehkäistä. Luontokokemuksilla on hyvä vaikutus kaikkien ihmisten mielenterveyteen. Luonto ei eriarvoista ihmisiä, vaan antaa kaikille kaikkensa.

Siitä huolimatta luonto jätettiin takavuosikymmeninä liiaksi sivuosaan sekä yhteiskuntasuunnittelussa että terveydenhoidossa. Nyt sitä ollaan vahvasti tuomassa takaisin. Esimerkiksi niillä asuinalueilla, joiden suunnittelussa luonnon merkitystä ei ole otettu riittävästi huomioon, asiaa yritetään korjata jälkeenpäin herättämällä kaupunki- ja lähiöluonto eläväksi osaksi asukkaiden arkipäivää.

Mielen sairauksien hoidossa ja sairastavien omaisten tukemisessa luontoa pyritään hyödyntämään niin monipuolisesti kuin suinkin. Luontoilta luentoineen ja keskusteluineen avaa uusia näkökulmia luonnon terveysvaikutuksiin ja luontokokemusten parantaviin ja kuntouttaviin merkityksiin.

Virkattuja Suomi 100 Kalle- ja Alma-nukkeja myydään Tuike ry:n tukemiseksi. Jokainen nukke on yksilöllinen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?