B-tyttöjen SM-sarja: Turun loppukiri saatiin ajoissa poikki

RaLu otti toisen voittonsa

Ilona Lampinen oli liekeissä avauspuoliskolla, Emilia Ingman onnistui korinteossa ratkaisuhetkillä.

Pälkäneen 16-vuotiaat koripallotytöt pääsivät sunnuntaina tuulettamaan SM-sarjan toista voittoa, kun Turun Riento kaatui kolmen pisteen turvin. Kaksijakoisen ottelun avauspuolisko oli Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkueen juhlaa. Liekeissä oli etenkin parissa edellisottelussa pälkäneläispelaajien varjoon jäänyt Raholan Ilona Lampinen. Hän upotti avauspuoliskolla peräti 19 pistettä ja siivitti kotijoukkueen 15 pisteen taukojohtoon.

Tasaiseksi tiedetty ottelu muutti tauolla luonnettaan. Puolustuksensa paikannut Turku hyökkäsi maltilla ja hiipi kori kerrallaan lähemmäs. Neljännellä jaksolla turkulaiset siirtyivät jo viiden pisteen johtoon.

Turkulaiset pakottivat RaLu:n kaksinkamppailuihin, joita vieraat pystyivät kääntämään hyökkäyspäässä eduksen kärkipelaajiensa avulla. Viime minuuteilla yhteisjoukkue löysi kuitenkin eväät turkulaisten nousun pysäyttämiseksi. Puolustuspään muutokset alkoivat tuottaa stoppeja, ja hyökkäyskorilla raavittiin tarvittavat pisteet väkisin korin alta punnertamalla, levypalloja kahmimalla ja vapaaheittoviitalta.

Taisteluvoiton takuupelaaja oli puolustuksessa loisto-ottelun puurtanut Emilia Ingman. Hyökkäyspäässä hän ei tahtonut osua mistään, vaan pallot kimpoilivat raudoista – kunnes ratkaisuhetkillä Ingman osoitti arvonsa joukkueelle ja upotti tärkeitä pisteitä.

Avauspuoliskolla kenttää hallinnut Ilona Lampinen hyödynsi paikkoja, joita syntyy, kun vastustaja uhraa erityishuomiota hurjia lukemia ottelusta toiseen takovalle Hanna Hirvoselle. Turku-pelissä Lampinen ja koko joukkue tuhlasivat avausjaksolla niin paljon energiaa, että tasaisemmin peliminuutit jakanut vastustaja oli karata voittoon.

Pelin lähtökohtia hankaloitti se, että alla oli syyslomaviikko, jonka aikana reissussa olleet pelaajat eivät juuri koskeneet palloon ja loputkin treenasivat lomatunnelmissa. Seuraavassa SM-sarjan ottelussaan yhteisjoukkue matkaa 5. marraskuuta Espooseen sarjan eliittiin kuuluvan Hongan vieraaksi.

Tulevana sunnuntaina Luja-Lukon B-tytöt pelaavat ykkösdivisioonan kärkiottelut. 29.10. kello 10 pälkäneläiset kohtaavat yhteiskoululla BC Nokian ja kello 15 SäyRi:n ja JBA:n yhteisjoukkueen Jyväskylästä. Vastustajat ovat Luja-Lukon tapaan voittaneet kauden aiemmat ottelunsa.

Puolustuksen johtohahmo Emilia Ingman teki ottelun ratkaisuhetkellä tärkeitä pisteitä.

B-tytöt, SM-sarja

RaLu – TuRi 63-60 (19-12, 22-14, 10-21, 12-13)

 

B-tytöt, SM-sarja

HNMKY 3 3 0 292-199 6
Pyrintö 3 3 0 225-151 6
RaLu 3 2 1 192-204 4
Honka G 1 1 0 102-52 2
Honka W 2 1 1 165-154 2
Helmi Bask 2 1 1 145-156 2
PuHu 1 0 1 62-67 0
ToPo 2 0 2 117-149 0
EBT 2 0 2 94-174 0
TuRi 3 0 3 165-253 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?