Syysmetsäpäivässä reippailtiin ja paistettiin tikkupullaa

Rautajärven koulun opettaja Ilkka Mäkelä ihailee Korppivuoren maisemia yhdessä oppilaiden ja vanhempien kanssa.

Metsänhoitoyhdistys Roine järjesti Pohjan koululle ja Rautajärven koululle syysmetsäpäivän 13. lokakuuta. Päivän toteuttaminen tuli mahdolliseksi Pomoottori ry:n yhteisörahoituksen avustuksella. Oppilaat ja opettajat vaelsivat Laipanmaassa noin neljän kilometrin pituisen reitin Hirvijärventieltä Korppivuoren kautta Pihtilammen laavulle. Mukana oli myös oppilaiden vanhempia ja isovanhempia.

Päivän aloituksessa Pälkäneen 4H-yhdistyksen naiset ja Topi-nalle jumppauttivat retkeläisten lihakset lämpöisiksi ja nivelet notkeiksi edessä odottavalle maastovaellukselle. Reitillä ryhmissä kulkeneet oppilaat tarkkailivat metsämaastoa ja täyttivät kuvatunnistustehtäviä.

Reitin loppupuolella MHY Roineen alueneuvojat Tuula Peltomäki ja Raine Sumioinen opastivat oppilaita metsän- ja puustonmittauksessa. Perillä Pihtilammen laavulla reippailijoita odotti Kuhmalahden VPK:n naisosaston soppatykki ja muonitus. Leirinuotiolla oppilaat pääsivät paistamaan tikkupullaa, jonka kypsymistä odotellessa he kajauttivat ilmoille muutaman reippaan metsäaiheisen laulun.

Syysmetsäpäivän osallistujat saivat viettää päivän sopivassa syyssäässä ja ihailla vaihtelevia metsämaisemia. Kaikkia sykähdytti kokemus, että vaativakin reitti voidaan yhdessä selvittää: suomalainen pärjää aina metsässä.

Oiva Vierikka

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?