Iloa musiikista: Nuoret tarjosivat konsertin Kostiakodin väelle

Pieni ele tuotti ison ilon

Konsertin kahvituksen järjestäneet Laitikkalan Diakoniapiirin aktiivit juttelivat konsertin jälkeen Kostiakodin asukkaiden kanssa ja konsertin ideoineen Anita Lindholmin kanssa. Kuvassa vasemmalta Hanna-Liisa Anttila, Elina Kokkola, Helga Rantanen, Pertti Tikka, Tarja Suuronen, Suvi Antila, Anita Lindholm, Onni Marttila ja Arjo Anttila.

– Kiitos, kun toitte meille tämän konsertin. Musiikki tuo muistoja mieleen ja nostaa tunteet pintaan, mikä on tärkeää myös ikäihmisille, Kostiakodin johtaja Arja Kokkola-Ahava kiitteli soittajia esitysten jälkeen.

Konsertissa esiintyivät nuoret viulistit Martta Hölsä, Viola Raatikainen, Annukka ja Katja Linnainmaa, harmonikansoittaja Elina Kauppila, viulistien opettaja Kati Pylkkönen sekä tamperelainen muusikko Ida Nieminen.

Idea konserttiin syntyi vuosi sitten kunnan järjestämässä Suomi100 -tilaisuudessa, jossa kannustettiin eri toimijoita järjestämään tapahtumia juhlavuoden kunniaksi.

– Siellä sain ajatuksen nuorten musiikkitervehdyksen järjestämisestä. Otin yhteyttä nuorten viulistien vanhempiin sekä Kostiakotiin ja niin tämä projekti lähti liikkeelle, idean äiti Anita Lindholm kertoi.

Konsertti syntyi useiden ihmisten yhteistyönä. Valkeakosken Musiikkiopisto ja erityisesti viulunsoittoa Pälkäneellä opettava Kati Pylkkönen olivat hyvin tärkeässä roolissa ohjelmiston suunnittelussa ja valmistelussa.

Esitettäviksi kappaleiksi valikoitui kaunista klassista musiikkia, jota nuoret harjoittelevat osana musiikin opintojaan. Pylkkönen soitti itse mukana kolmessa duetossa yhdessä oppilaidensa kanssa. Lisäksi hän ja Ida Nieminen esittivät Dmitri Šostakovitšin teoksesta Viisi kappaletta osat I Preludi ja IV Valssi.

Martta Hölsä soitti yhdessä opettajansa kanssa Johann Sebastian Bachin From the Peasant Cantatan. Viola Raatikaisen duettokappaleena oli Joseph Bodin de Boismortierin Rigaurdon. Annukka Linnainmaa ja Pylkkönen esittivät Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maijan.

Annukka Linnainmaa, Katja Linnainmaa, Viola Raatikainen, Kati Pylkkönen, Martta Hölsä ja Elina Kauppila esiintyivät sunnuntaina Kostiakodin väelle järjestetyssä konsertissa. Kuvasta puuttuu Ida Nieminen.

Annukka ja Katja Linnainmaa soittivat Tiina Kaukisen dueton Liitävä Merikotka. Kaikki viulistit soittivat yhdessä Kauppilan säestyksellä Mauno Järvelän Polokan tahtia sekä tämän sovittaman Vikströmin Aatun jenkan. Konsertin päättivät viulistien Ida Niemisen pianosäestyksellä soittama Oskar Merikannon Kesäillan valssi sekä ylimääräisenä numerona kaikkien soittajien yhdessä esittämä Unto Monosen Satumaa.

Elina Kauppila esitti harmonikalla kaksi kappaletta, Toivo Kärjen Kesäyön valssin sekä Pekka V. Louhimon Vedenpitävästi. Ikivihreitä sävelmiä konserttiin toivat myös Kati Pylkkösen viululla soittamat ja Iida Niemisen pianolla säestämät Georg de Godzinskyn Kulkurin valssi, Nils Erik Fougstedtin Romanssi ja Erik Lindströmin Muistatko Monrepos’n.

Yleisö otti konsertin kiitollisena vastaan. Osa lauloi tuttujen laulujen mukana, joillakin kyyneleet virtasivat poskilla. Järjestäjien saama palaute oli hyvin positiivista.

– Tämä oli taivaallista, yksi Kostiakodin asukkaista sanoi.

Konsertin tuoman juhlahetken täydensi Laitikkalan diakoniapiirin tarjoama kahvitus. Tarjolla oli itse leivottuja Suomi-pipareita, suolaista piirakkaa, täytekakkua sekä Suomi-suklaakonvehteja.

– Olimme mielellämme mukana, sillä meistä on tärkeää, että ikäihmisille järjestetään ohjelmaa ja juhlahetkiä. Olemme heille paljosta kiitollisia. On suuri asia, että saamme elää heidän rakentamassaan vapaassa maassa, Elina Kauppila kiitteli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?