Suomi elokuvissa Sahalahdella

Keväällä alkanut Suomi elokuvissa -iltojen sarja jatkuu Sahalahden kirjastossa tällä viikolla. Eläviä kuvia katselemaan kokoonnutaan kolme kertaa keskiviikkoisin kello 18.30. Elokuvia ja niiden aikakautta taustoittaa elokuvaentusiasti Raimo Silius.

Kuluvan viikon keskiviikkona nähdään Mauno Kurkvaaran vuonna 1962 ohjaama Yksityisalue. Elokuva kertoo ammatissaan menestyneen arkkitehti Toivo Kosken itsemurhasta ja sen motiivien selvittelystä. Elokuvassa on myös kannanottoja sodan jälkeisen kiivaan uudisrakentamisen synnyttämää arkkitehtuuria kohtaan.

Keskiviikkona 8. marraskuuta on vuorossa Jukka Virtasen ohjaus Pähkähullu Suomi vuodelta 1967. Elokuvan innoittajana oli Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlavuosi. Viikkoa myöhemmin eli 15. marraskuuta sarjan päättää Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen, joka kertoo syyrialaisen pakolaisen ja suomaisen kauppamatkustajan tarinan.

Elokuvaillat järjestävät kirjasto, Sahalahden kirjanystävät ja Sahalahti-Seura.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>